Portāls "Delfi" sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni "LMT Straume" piedāvānoskatīties jaunāko ātruma un piedzīvojumu raidījumu "ZeKurbulis", kurā meistarīgais sporta pasākumu koordinators Raivis Pelšs un ekstrēmais riteņbraucējs Krišjānis Jansons-Ratiniks, kurš ar riteni izbraucis visu Eiropu.

"ZeKurbulis" vadītājs Pauls Timrots uz raidījuma studiju aicinājis sporta pasākumu organizatoru Raivi Pelšu, kura pieredzē ir dalība tāda augsta līmeņa sporta notikumu organizēšanā kā Soču olimpiskās spēles. Raivja pasākumu kontā ir arī pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posma koordinēšana, un tieši šī posma augstais organizatoriskais līmenis tika atzīts par piemēru, uz kuru tiekties arī citu valstu rīkotājiem. Sarunās ar Paulu Raivis atklās, cik patiesībā daudz enerģijas, zināšanu un pieredzes nepieciešams, lai šāds pasākums izdotos.

Raidījumā viesosies arī viens no izturīgākajiem latviešu velobraucējiem - Krišjāni Jansonu-Ratiniku. Krišjānis kopā ar velosportistiem Andi Āboltiņu un Jāni Viškeri šogad pirmo reizi pārstāvēja Latviju ultragarajās riteņbraukšanas sacensībās "Transcontinental Race". Latvieši mēroja ceļu no Beļģijas līdz Grieķijas svētnīcai Meteorā, kopsummā pieveicot ap 4000 kilometru. Sportists skatītājiem atklās, kā viņam izdevās pārvarēt neiedomājami garo un grūto ceļu, kura laikā bija jāiztiek bez savējo atbalsta.

Par autosporta un auto ražošanas industrijas jaunumiem skatītājiem stāstīs Ilmārs Līkums un Artūrs Virbulis. Ilmārs iepazīstinās ar automobili īstiem vīriem - atjaunotās britu markas "TVR" pirmo modeli "Griffith", bet Artūrs skaidros, kādas ir latviešu autosportistu iespējas iekļūt pasaules rallijkrosa Latvijas posma finālos.

"ZeKurbulis" un tā ieraksti, kā arī citi autosporta notikumi skatāmi lietotnē "LMT Straume", "LMT Mājas viedtelevīzijā" un internetā. Skatītāji aicināti izteikt savas domas "Twitter" diskusijā ar tēmturi #ZeKurbulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!