Foto: Elīza Ella Dumpe

Madonas moto trasē "Kusa" ar lietusgāzēm aizvadīts sestais Latvijas čempionāta posms blakusvāģu un kvadraciklu klašu braucējiem, kā arī Latvijas Junioru čempionāta posms. Laikapstākļu dēļ tika pieņemts lēmums atcelt otros braucienus, un vairāku sportistu tehnika smagos dubļus nepārdzīvoja. Solo klasēm sacensības svētdien – atceltas, portālu "Delfi" informēja Latvijas Motosporta federācijā.

Kā atzina pasākuma organizators, "IT Motoklubs" vadītājs Juris Titovs: "Pirmo reizi kopš organizēju motokrosa sacensības jāpieņem tik smags lēmums, viss ieguldītais darbs ir izpostīts, un nav iespējams tik ātri trasi nosusināt. Ieguldījām lielu enerģiju un līdzekļus, diemžēl laikapstākļi ievieš savas korekcijas. Atcelt braucienus sestdien un sacensības svētdien bija vienīgā iespēja."

No 16 blakusvāģu ekipāžām ātrākie arī šajos smagajos apstākļos bija J. Daidera/ K. Stupeļa ekipāža, otrajā vietā R. Rīms / M. Lina, bet trešajā vietā M. Rupeiks un K. Liepiņš. Blakusvāģu veterānu klasē trešajā vietā A. Bičkovskis / R. Bičkovskis, otrajā vietā A. Groza / M. Krūmiņš-Dambrovs, bet pirmais A. Poldsārs / R. Talfs. Starp bērniem uzvaru izcīnīja brāļi Em. Tilaks un El. Tilaks, otrajā vietā B. Lielbārdis / D. Lielbārdis, bet trešajā vietā M. Auniņš / M. Štipenbaha.

"Q Pro" klasē uzvara Valteram Dišleram Kirilko: "Jau pirmajā braucienā visa trase ūdenī, dubļos, uz starta izgājām tikai četri braucēji, jo pārējie atteicās piedalīties. Finišējām tikai divi, bez brillēm un pilnas acis ar dubļiem, bet lepojos, ka nobraucu līdz galam un finišēju 1. vietā".

Otrā vieta Kristapam Veinbergam, bet trešais Matīss Palēvics, sacensībās nepiedalījās sezonas līderis Kevins Sārs, jo aizvada sacensības Eiropas čempionāta posmā. "Q Amatieru" klasē tikai divi sportisti tika līdz finišam, šajā cīņā Aigars Šaicāns piekāpās Emīlam Sigajevam.

"Q Junioru" klasē nepārspēts jau vairākus posmus Lauris Eizāns, otrais Joseps Ēsmae, bet trešais Aksels Cīrulis. "Q 100" klasē uzvara Kristiānam Jānim Sondoram, otrais Kārlis Neija, bet trešais Mihkels Salujoe.

Starp mazākajiem kvadraciklu braucējiem, "Q50 Rūķiem" trešais Artjoms Petuhovs, otrais Marsels Vasiļičkis, bet uzvara Markusam Gazarovam. "Q50" klasē pjedestāla pirmo pakāpienu iekaroja Kārlis Straubergs, otrais Ivo Kristaps Kalve, bet godpilnā trešā vieta Artūram Šneideram. "Q70" klasē uzvarēja Markuss Augustovskis, otrais Martins Puhaļskis, bet trešais Markus Andrecs.

Nākamais un noslēdzošais sacensību posms blakusvāģu un kvadraciklu sportistiem paredzēts 30. septembrī arī Madonā, tikai trasē "Smeceres Sils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!