Pasaules ("World RX") un Eiropas ("Euro RX") rallijkrosa čempionāta dalībnieki Loekas trasē Francijā sestdien aizvadīja pirmo sacensību dienu, kur pēc divām notikušajām kvalifikācijām "Supercar" klasē Jānis Baumanis ieņem devīto vietu, bet Reinis Nitišs – 11. pozīciju.

Nitišs pirmajā braucienā uzrādīja astoto laiku, bet otrajā – 14. "Pirmā brauciena sākumā cīnījos ar saķeres trūkumu, bet neskatoties uz to izbaudīju cīņu tiešām ciešu cīņu ar savu bijušo komandas biedru un draugu Bakerudu – sāns pie sāna, ritenis pie riteņa," komentē Nitišs. "Otrajā kvalifikācijā padevās izcils starts, bet grūstīšanās pirmajā līkumā mani atstāja sliktā pozīcijā. Mašīna darbojās lieliski un jutu, ka varēju pabraukt ievērojami ātrāk, taču apdzīšanas izdevības neradās. Lai arī braucienā visi finišējām ļoti cieši, kopvērtējumā man 14. laiks. Kā jau bija gaidāms, rezultāti Francijā ir ļoti blīvi! Meteorologi rīt sola lietainus laika apstākļus – būs interesanti un sarežģīti!"

Savukārt Baumanis pirmajā braucienā uzrādīja 17. laiku, bet otrajā – piekto. "Pirmajā kvalifikācijā visu izgāza starts," portālam "Delfi" pavēstīja pilota tēvs un menedžeris Andris Baumanis. "Gandrīz noslāpa motors, pa to laiku visi bija aizbraukuši, pēc tam jau vairs neko nevarēja saķert. Apļa laiki labi, viss kārtībā, bet komanda nevar atrast, kur ir problēma ar startu, kāpēc krīt motora apgriezieni."

"Otrajā kvalifikācijā bija ļoti nervozs starts, jo vispirms falšstarts bija Alisteram Makrejam, atkārtotajā startā Lorēnam Buliū, un tas visiem "dod pa nerviem" un arī pa sajūgiem un interkūleriem," stāsta Andris Baumanis. "Jānim puslīdz izdevās starts, bija pilnīgi brīva trase, izdevās perfekti izbraukt trajektorijas un bremzēšanas, tika pieļauta maza kļūda pēdējā aplī, bet otrajā kvalifikācijā esam piektie, pēc divām kvalifikācijām devītie – Jānim izdevies lēciens par astoņām vietām un mēs esam atpakaļ spēlē cīņā par pusfinālu!"

Pusfinālā iekļūs 12 labākie piloti pēc četriem kvalifikācijas braucieniem, no kuriem divi norisināsies svētdien.

Turpat Francijā norisinās arī Eiropas čempionāta priekšpēdējais posms "Super 1600" klasē, kur piektais pēc pirmajiem trim kvalifikācijas braucieniem ir Artis Baumanis. Ceturtais kvalifikācijas brauciens norisināsies svētdien.

"Nebijis gadījums Francijā – vietējam braucējam piespriež sodu par cīņu pret Arti," kvalifikācijas notikumus "Super 1600" klasē komentē Andris Baumanis. "Jebkurā gadījumā starta burzmā Arti "pamīcīja", pastumdīja, bet viņš noturējās, aizvadīja labu braucienu, izdevās fantastiski ātrs "džokeris", Artis vinnēja savu braucienu, un pēc trijām kārtām ir piektais. Viss ir superīgi, domājam par rītdienu!"

Eiropas čempionāta kopvērtējumā "Super 1600" klasē pirms ceturtā posma līderis ar 73 punktiem ir tieši Artis Baumanis, 64 punkti ir somam Jusi Peteri Lepihalmem, kurš pēc trim kvalifikācijām ir 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!