Svētdien, 20. augustā, "Eneos Riga Summer Race" ietvaros tika uzstādīts pirmais drifta ātruma rekords Ozola līkumā, ieejas ātrumam līkumā sasniedzot 204 km/h. Drifta ātrumu uzstādīja "HGK Racing Team" pilots un vienīgais Latvijas sportists, kurš startē prestižajā "Formula D" drifta seriālā Amerikā, Kristaps Blušs.

"Eneos Riga Summer Race" apmeklētājiem par prieku drifta ātruma rekords tika uzstādīts vairākos mēģinājumos 19. un 20. augustā.

Kristaps Blušs pēc piektdienas treniņos piedzīvotās avārijas uz starta stājās ar citu drifta automašīnu nekā iepriekš paredzēts – BMW E36, kas aprīkots ar 550 ZS dzinēju. Sestdien veiktajos braucienos tika sasniegt ātrums 201 km/h, bet svētdien tas tika uzlabots par vēl 3 km/h, sasniedzot 204 km/h.

Pēc rekorda uzstādīšanas Kristapam Blušam kā pirmajam tika pasniegta ceļojošā "Drift King Of Speed" trofeja, kurā tika iegravēts uzstādītais ātruma rekords un sportista vārds.

"Ideja šim šovam ir ļoti vienkārša – nākamgad un turpmākos gadus "Riga Summer Race" autošosejas festivālā tiks aicināti piedalīties drifteri, kuriem būs dota iespēja pārspēt šo drifta ātruma rekordu un līdz ar to izcīnīt ceļojošo kausu. Lai rekords tiktu ieskaitīts, ir noteikti vairāki kritēriji, kas braucējam ir jāizpilda, kas pēc brauciena tiek rūpīgi izvērtēti. Esam priecīgi, ka, neskatoties uz piedzīvoto smago avāriju treniņos, Kristaps bija ar mieru rekordu uzstādīt ar citu automašīnu," pastāstīja Andis Meilands, sacensību organizators.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!