Foto: Krišs Karnītis

Pašreizējais Latvijas rallija čempions Kalle Rovanpera vēl šogad varētu debitēt pasaules rallija čempionātā, pārstāvot "M-Sport" komandu, ziņo ārzemju mediji.

16 gadus vecais pilots, kurš arī šogad startē Latvijas rallija čempionātā un ir tā kopvērtējuma līderis, WRC varētu debitēt sezonas nogalē, piedaloties Velsas rallijā ar "M-Sport" komandas sagatavotu "Ford Fiesta R5" automobili, vēsta izdevums "Autosport".

Lai varētu startēt WRC Velsas rallijā, Rovanperam viņa 17. dzimšanas dienā 1. oktobrī būs jānokārto braukšanas eksāmens. Velsas rallijs sākas 27. oktobrī.

Tiek plānots, ka nākamsezon jaunais pilots piedalīsies Lielbritānijas rallija čempionātā, kā arī startēs pasaules meistarsacīkstēs WRC2 ieskaitē.

"Mums ir vairākas izvēles uz nākamo sezonu un mēs joprojām veicam pārrunas, bet es domāju, ka Kalle šogad startēs Velsā ar "Ford Fiesta", un izskatās, arī nākamgad," sarunā ar "Autosport" izteicies Kalles menedžeris Timo Juhki.

"Protams, mēs gribētu redzēt Kalli vienā no mūsu mašīnām Velsas rallijā, nākamā gada Lielbritānijas čempionātā un viņa WRC programmā," izteicies "M-Sport" komandas vadītājs Malkolms Vilsons, kuru esot pārsteigušas jaunā somu pilota tehniskās zināšanas. "Viņš šobrīd laikam ir visvairāk aprunātais jaunais braucējs, tā kā būtu lieliski piesaistīt viņu. Viņš ir ļoti, ļoti talantīgs."

Timo Juhki ir bijis menedžeris vairākiem pilotiem, kas startējuši WRC "M-Sport" komandā: Miko Hirvonenam, Jari-Mati Latvalam un Tēmu Suninenam.

Arī Kalles tēvs Harijs Rovanpera neilgu laiku sadarbojās ar "M-Sport" komandu, pirms 1996. gadā pievienojās "Seat" rūpnīcas WRC komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!