Foto: Publicitātes foto

Britu luksusa automobiļu ražotāja "Rolls-Royce" vadītājs Torstens Millers - Ētvēss savas markas topošā paaugstinātās pārgājības automobiļa tiešo konkurentu "Bentley Bentayga" uzskata par vienkārši maskētu "Audi Q7", vēsta aģentūra "Automotive News".

"Mēs negrasāmies izmantot virsbūves paneļus, kuri tiek ražoti masveidā. Tas ierobežo dizaina iespējas, kā arī negatīvi ietekmē ekskluzivitāti. Jūs taču nevēlaties, ka šajā segmentā būtu ("Audi") "Q7" ar kamuflāžu. Jūs vēlaties īstu "Rolls-Royce"," intervijā "Automotove News" skaidru mājienu devis "Rolls-Royce" kompānijas vadītājs.

Šis dzēliens bija raidīts "Bentley Bentayga" virzienā, jo tas patiesi ir izgatavots uz "Audi Q7" platformas un pat izmanto tādu pašu virsbūves struktūru, krietni ierobežojot "Bentley" dizaineru domu lidojumu sava modeļa izstrādē.

"Rolls-Royce" vadītājs šajā pašā intervijā atklāja, ka pašu izstrādātais paaugstinātās pārgājības automobilis ("Rolls-Royce" jau sākotnēji stingri norobežojies no jēdziena "apvidus auto" vai SUV (Sport Utility Vehicle) kā sava topošā modeļa apzīmējuma) tiks prezentēts nākamgad, bet pirmie klienti to saņems 2019. gadā.

"Rolls-Royce" topošā modeļa projektu sauc par "Project Cullinan", un šobrīd jau notiek jaunā modeļa izmēģinājuma braucieni pa koplietošanas ceļiem. Tāpat autoražotājs jau bija publicējis fotoattēlus, kur tas redzams maskētā ietērpā.

Savukārt "Bentley" pirmais apvidus automobilis "Bentayga" debitēja 2015. gadā – tas maksā vairāk nekā 200 tūkstošus eiro un ir visai pieprasīts modelis luksusa segmentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!