Foto: Publicitātes foto
19. un 20. augustā Rīgā jau sesto gadu notiks Baltijas autošosejas festivāls "Eneos Riga Summer Race", kas kā ierasts sevi piesaka ar plašu dalībnieku sastāvu no dažādām valstīm.

Ceturtais Baltijas autošosejas čempionāta posms Biķernieku trasē pulcēs gan dažādus vēsturisko automašīnu spēkratus, gan jaudīgas modernās šosejas sporta automašīnas ar dalībniekiem no Baltijas, Skandināvijas, Krievijas un citām valstīm.

"Eneos Riga Summer Race" ietvaros par uzvaru 4. sezonas posmā cīnīsies Baltijas 4H izturības čempionāta komandas, garantējot spraigas cīņas līdz finiša līnijai. Sagaidāms, ka Rīgā uz starta redzēsim vairāk par 20 komandām. Starp spēcīgajām un pieredzes bagātajām lietuviešu komandām startēs arī ne mazāk spēcīgās latviešu un igauņu komandas, kurām šajā posmā pievienosies arī jaunpienācēji no Dānijas.

Trasi kā allaž uzkarsēs jaudīgās "Baltic Touring Car" klases automašīnas un par ātriem manevriem parūpēsies skatītāju iemīļotie "Legend Cars" klases dalībnieki, kas šoreiz aizvadīs Latvijas čempionāta posmu.

Festivāla ietvaros pirmo reizi trasē būs redzams vēsturisko automašīnu "Starptautiskais Draudzības kauss", kas pulcēs "Dzintara aplis" dalībniekus, kā arī viesus no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Vācijas. Neiztiksim arī bez Latvijas čempionāta "Kumho Tyre Challenge" klasēm, kurās turpināsies cīņas par čempionu tituliem.

Bez cīņām autošosejas trasē šoreiz skatītājus sagaida arī kāds īpašs pārsteigums – Amerikas "Formula D" seriālā startējošais latviešu sportists Kristaps Blušs, driftējot ar 1000 ZS drifta auto, uzstādīs ātruma rekordu slavenajā Ozola līkumā, iedibinot jaunu tradīciju un ceļojošo balvu, kurai dots nosaukums "Drifta ātruma karalis" (Drift King of Speed). Drifta šovu skatītājiem "Elkoņa" tribīnē būs iespēja vērot abās sacensību dienās.

Tikai jūlijā ieejas biļete uz abām sacensību dienām maksā 10 eiro, bet augustā – 15 eiro. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas visās "Biļešu Serviss" kasēs un internetā Bilesuserviss.lv. Sacensību dienās būs nopērkamas arī vienas dienas ieejas biļetes uz tribīnēm (septiņi eiro). Bērniem līdz 12 gadu vecumam pieaugušo pavadībā, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, uzrādot derīgu apliecību, ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!