Foto: KTM

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Čehijā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta 13. posma pirmajā braucienā.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, lielāko daļu distances turējās trešajā pozīcijā, bet piecas minūtes pirms sacensību beigām apļa finiša tramplīnā apsteidza spāni Horhi Prado Garsiju.

Braucienā uzvaru guva amerikānis Tomass Kovingtons, kuram latvietis piekāpās par desmit sekundēm.

Šajā etapā pirmoreiz šogad MX2 klasē brauc arī "Astes4-Tesar" komandu pārstāvošais Kārlis Sabulis, tomēr viņš pirmajā braucienā nesasniedza finišu

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc šī brauciena līderim Jonasam ir 523 punkti. Ar 479 punktiem seko šoreiz piektajā vietā finišējušais šveicietis Žeremijs Sīvers, bet trešais ar 395 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš pirmajā braucienā bija uzreiz aiz pjedestāla.

Jonass šosezon triumfējis piecos no 12 aizvadītajiem posmiem.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!