facebook:938496452956203

Talantīgais Somijas autosportists Kalle Rovanpera atrodas pārliecinošā līderpozīcijā pēc pirmās sacensību dienas rallijā "Latvija", kas ir Latvijas čempionāta ceturtais posms.

Rovanpera un stūrmanis Risto Pietileinens, kuri startē ar "Škoda Fabia R5" spēkratu, uzvarēja sešos no septiņiem sestdien notikušajiem ātrumposmiem, tuvāko sekotāju Jāni Vorobjovu un stūrmani Ivo Pūķi ("Mitsubishi Space Star Mirage") apsteidzot par 44,8 sekundēm. Vorbojova ekipāža uzvarēja trešajā "dopā", taču Rovanpera viņam zaudēja nieka pussekundi.

Tikmēr trešie ir Nauris Berķis ar Edgaru Čeporju ("Ford Fiesta"), kuri zaudē minūti un 10,1 sekundi.

16 gadus vecais Rovanpera, kurš startē ar Latvijas licenci, ziemā bija ātrākais ralliju "Alūksne" un "Sarma" visos ātrumposmos, bet maijā rallijā "Talsi" pārtrūka viņa uzvaru sērija. Soms ir pērnā gada Latvijas čempions.

Savukārt LRČ2 klasē, kurā startē starptautiski zināmās N4 klases automašīnas, līderis ir pasaules rallijkrosa čempionāta pilots Reinis Nitišs, kurš rallijā Latvija startē kopā ar stūrmani Māri Neikšānu, vadot "Mitsubishi Lancer Evo IX" spēkratu. Nitišs kopējā ieskaitē ir piektais, Rovanperem zaudējot minūti un 42 sekundes.

Savukārt starp vienas ass piedziņas mašīnām LRČ3 klasē līderis ir slavenā norvēģu WRC un "World RX" čempiona Petera Solberga dēls Olivers ("Peugeot 208 R2"). Rovanperas vienaudzis Solbergs kopējā ieskaitē ir devītais, līderim zaudējot gandrīz divas minūtes.

Svētdien Jūrmalā norisināsies vēl četri ātrumposmi, bet pēdējais "dops" tiks aizvadīts Biķernieku trasē, Rīgā.

Šosezon Latvijas čempionātā rallijā tiks aizvadīti seši posmi. Pēc rallija "Latvia" sekos sacensības augustā "Viru" rallijā, Igaunijā, bet čempionāts noslēgsies oktobrī ar ralliju "Liepāja", kas reizē būs arī Eiropas čempionāta noslēdzošais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!