Kompānijas "Jaguar" jaunākais modelis – kompaktais apvidnieks "E-Pace" – iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā. Jaunā automobiļa prezentācijas laikā ar to tika izpildīts visgarākais spirālveida lēciens sērijveida automobiļu ieskaitē. "Jaguar" publicējis video ar šī rekorda uzstādīšanu.

Rekorda lēcienā "Jaguar E-Pace" nolidoja 15,3 metrus, pagriežoties pa 270 grādiem. Atgādinām, ka šī nav pirmā reize, kad "Jaguar" prezentē kādu savu jauno modeli, reizē arī uzstādot kādu Ginesa rekordu. Piemēram, 2015. gadā ar "F-Pace" tika izbraukta vislielākā t.s. nāves cilpa.

"Jaguar E-Pace" ir šīs markas jaunākais modelis un mazākais apvidnieks, kas tiks pozicionēts pakāpienu zem jau pazīstamā "F-Pace". "Jaguar" vēsturē otrais apvidus auto modelis ir 4,4 metrus garš un tā bagāžas nodalījuma tilpums ir 577 litri.

Sākotnēji "Jaguar E-Pace" pircēju izvēlei tiks piedāvāti trīs dīzeļa un divi benzīna dzinēji – visi četrcilindru un ar turbopūti. Dīzeļmotori būs ar 150, 180 vai 240 zirgspēku jaudu, bet benzīna – ar 250 un 300 ZS. Spēka agregāti tiks sajūgti ar deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Tāpat "Jaguar E-Pace" būs plašs elektronisko drošības un komforta sistēmu piedāvājuma klāsts. Piemēram, tam būs pieejama "Jaguar" jaunās paaudzes multimediju sistēma ar skārienjutīgo ekrānu un "Jaguar Land Rover InControl" aplikācijām, tostarp "Spotify".

"Jaguar E-Pace" pie klientiem visā pasaulē nonāks 2018. gada janvārī. Tirgū "Jaguar E-Pace" konkurēs ar "BMW X1", "Mercedes-Benz GLA", "Audi Q3" un "Lexus NX".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!