Foto: Reuters/Scanpix

Londonas mērs Sadiks Hans neiebilst pret F-1 čempionāta posma aizvadīšanu pilsētas ielās, ja Silverstounas trase atteiksies uzņemt Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņu, vēsta britu mediji.

Lielbritānijas Autosportistu klubs (BRDC), kam pieder Silverstounas trase, izmantojuši līgumā ar F-1 čempionāta rīkotājiem paredzēto iespēju atteikties no Lielbritānijas "Grand Prix" rīkošanas, sākot ar 2020. gadu. Līgums ar F-1 čempionāta rīkotājiem bija noslēgts līdz 2026. gadam.

"Ja pārrunas ar Silverstounu nebūs rezultatīvas, es ar prieku izskatīšu piedāvājumus," Londonas mēru citē portāls "Sky Sports". "Ir virkne apgrūtinājumu, kas ir jāpārvar. Es esmu ticies ar "Formula 1" jauno vadību, viņi ir azarta un entuziasma pilni. Viņi ir aizrāvušies ar savu lietu. Ar prieku aizvadīšu ar viņiem pārrunas, bet vispirms sagaidīsi, kā viss atrisināsies."

"Londonā ir ļoti daudz F-1 fanu un mēs protam organizēt un droši aizvadīt ievērojamus pasākumus," norāda Hans. "Esmu pārliecināts, ka arī sacīkste pie mums būtu ļoti veiksmīga."

BRDC uzskata, ka F-1 sacīkšu rīkošana organizācijai ir ekonomiski neizdevīga. Izplatītajā paziņojumā par līguma laušanu BRDC norāda, ka 2016. gadā F-1 posms tai nesis 2,8 miljonu mārciņu lielus zaudējumus, bet 2016. gadā – 4,8 miljonus, un ar katru gadu zaudējumu summa palielināsies. Tāpēc BRDC aicina F-1 vadību pārskatīt līguma nosacījumus un samazināt organizatoru iemaksas.

Kā ziņojām, Silverstounas trase, sākot ar 2018. gadu, uzņems pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Anglijas posmu, kas līdz šim risinājās Lidenhilas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!