Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 11. jūlijā, Rīgā norisinājās jaunā "Volkswagen" (VW) flagmaņa "Arteon" prezentācijas pasākums. Jaunais modelis apvieno klasiskas sporta automašīnas dizaina elementus ar fāstbeka eleganci un ietilpību par samērā pieejamu cenu. Pasākumā, kurā par kulmināciju kļuva pirmie testa izbraucieni pa Rīgas, Jūrmalas un Siguldas apkārtni, VW paziņoja par jaunā sedana pieejamību Latvijā.

"Mēs esam priecīgi aicināt klientus uz mūsu dīleru centriem Latvijā un demonstrēt, uz ko ir spējīgs jaunais VW flagmanis. Mēs esam pārliecināti, ka "Arteon" modelis piedāvā visu to, ko cilvēki jau ilgi ir gaidījuši – jaudīgu un emocionālu dizainu apvienojumā ar izslavēto VW funkcionalitāti un praktiskumu. Ievērojami rezultāti automašīnas iepriekšpārdošanā, kad pārdoti vairāk nekā 74 automobiļi, liecina par pozitīvu "Arteon" nākotni Baltijas valstīs," norāda VW zīmola vadītājs Baltijas valstīs Ilgars Ļubka.

Pasākuma laikā viesi testēja "Arteon" inovatīvās vadības palīgsistēmas, tostarp jaunākās paaudzes adaptīvo kruīza kontroli (ACC) ar prognozēšanas funkciju, kas tagad ņem vērā arī tādus datus kā braukšanas ātruma ierobežojumus un maršruta informāciju, automātiski koriģējot braukšanas ātrumu, adaptīvo piekares regulēšanu ar 43 dažādiem starpposmiem, progresīvo stūrēšanu, kas atvieglo gan vienkāršu braukšanu, gan sarežģītu manevrēšanu, kā arī baudīja lieliskos Latvijas skatus.

Pateicoties garajai 2841 mm riteņu garenbāzei, pasažieriem aizmugurējos sēdekļos ir ievērojami vairāk vietas, bet jaunā "Arteon" bagāžas nodalījuma ietilpība sasniedz 1557 litrus, kas ir vairāk nekā "Passat" (B8) modelim. Runājot par tehnisko pusi, jaunais VW modelis ir pieejams ar priekšpiedziņu vai pilnpiedziņu, kā arī papildināms ar inovatīvām vadības palīgsistēmām, aktīvu informācijas displeju, projekcijas ekrānu, kā arī ar žestiem vadāmo "Discover Pro" informācijas un izklaides sistēmu 9,2 collu lielajā ekrānā.

"Arteon" inovatīvās vadības palīgsistēmas sniedz lietotājam pilnīgi jaunu auto vadīšanas pieredzi. Pateicoties navigācijas sistēmai GPS un satiksmes datiem, jaunā, dinamiskā līkumu izgaismošanas sistēma spēj paredzēt ceļa līkuma tuvošanos un izgaismot to vēl pirms manevra veikšanas. Otrās paaudzes ārkārtas palīdzības sistēma "Emergency Assist" sniedz pastiprinātu drošību gadījumā, ja autovadītājs ārkārtas iemeslu dēļ nespēj turpināt vadīt automašīnu – sistēma ne tikai samazina ātrumu līdz pilnīgai apstāšanai, bet arī novirza to labajā joslā, lai netraucētu aizmugurē esošajām automašīnām.

"Arteon" jaunākajā "EuroNCAP" (Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmas) testu sērijā saņēmis augstāko – piecu zvaigžņu novērtējumu, kas apliecina, ka "EuroNCAP" eksperti atzīst "Arteon" par drošas izvēles automašīnu lielizmēra segmentā. Šajā reitingā atzinīgi novērtēta ne tikai jaunā "Arteon" pasažieru drošība pieaugušajiem un bērniem, bet arī automobiļa vadības palīgsistēmas un tā pirmšķirīgā veiktspēja gājēju uzraudzībā. Saskaņā ar "EuroNCAP" "Arteon" saņēmis līdz šim augstāko novērtējumu lielizmēra automašīnu segmentā par gājēju uzraudzības sistēmu, daļēji pateicoties avārijas bremzēšanas funkcijai, kas jau iekļauta "Arteon" pamatkomplektācijā.

Latvijā modelis ir pieejams gan augstas kvalitātes pamatkomplektācijas versijā, gan arī papildināms ar "R-Line" pakotni, kas padara "Arteon" par sportiskāku automašīnu. Papildus tam automobili iespējams aprīkot ar panorāmas jumtu, priekšējo sēdekli ar masāžas funkciju, trīs zonu klimata kontroli, apsildāmo ādas stūri un divu toņu dabīgās "Nappa" ādas salona apdari.

"Arteon" pirmo reizi sabiedrībai tika prezentēts starptautiskajā Ženēvas autoizstādē šī gada martā, bet tagad tas ir pieejams arī Latvijā. "VW Arteon" cena Latvijā ir, sākot no 31 743 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!