Foto: Nexuss Laluna / Facebook

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā tika dots starts ikgadējam dzīvesstila rallijam "Gumball 3000". No Rīgas vairāk nekā 100 bagātu un varenu ļaužu ekipāžas devās nedēļu ilgā ceļā uz Grieķiju. Pēc Rīgas nākamais pieturas punkts "Gumball 3000" dalībniekiem bija Varšava, tādēļ no Latvijas viņi devās prom pa Bauskas šoseju, kur neviens vien tika pieķerts būtiski pārkāpjam atļauto braukšanas ātrumu.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka ar vislielāko braukšanas ātrumu gar fotoradaru uz Bauskas šosejas pēc pagrieziena uz Baldoni traukusies vietējā ekipāža – "Mercedes-AMG S63 4Matic" ar Latvijas valsts reģistrācijas numurzīmi "EVOTOR" – šai ekipāžai tika fiksēts ātrums 141 km/h (136 km/h, ieskaitot atrēķināto kļūdu) vietā, kur atļauts braukt ar 70 km/h. Par šādu pārkāpumu pienākas 360 eiro naudassods.

Savukārt netālu no Bauskas policijas ekipāža ar "Opel Mokka" apturējusi Kanādas ekipāžu ar "Porsche 911" (attēlā), kas vietā, kur atļauts braukt ar 90 km/h, traucās ar 121 km/h, liecina "Delfi" rīcībā esošā informācija. Par šādu pārkāpumu (atskaitot radara kļūdu) ārpus apdzīvotās vietas pienākas 40 eiro naudassods.

121 un 141 km/h – tā ir būtiska atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana. Tomēr, ņemot vērā jaudīgo spēkratu plejādi un to skaitlisko daudzumu "Gumball 3000" rallijā, var padomāt, ka dzīvesstila rallija dalībnieki traukušies vēl samērā pieticīgi, īpaši ņemot iepriekšējo gadu ālēšanos un pat smagās avārijas.

Tieši smagās avārijas ir atslēgas vārds tam, kādēļ pēdējo 10 gadu laikā "Gumball 3000" ir piebremzējis ar bezkaunību. Pagrieziena punkts "Gumball 3000" norisē bija 2007. gads, kad Maķedonijā rallistu ekipāža ar "Porsche" taranēja vietējo iedzīvotāju "Volkswagen Golf", kā pasažieri gāja bojā. Turklāt "Porsche" ekipāžas dalībnieki ar citu "Gumball 3000" garāmbraucošo spēkratu mēģināja aizbēgt no valsts, tomēr tika arestēti.

Turpmākos divus gadus, lai "piemirstu" šo notikumu, "Gumball 3000" notika ASV. Tikai trešo gadu pēc traģēdijas dzīvesstila rallijs atgriezās Eiropā. Un Eiropas valstu varasiestādes nebija aizmirsušas notikušo un "Gumball 3000" dalībniekus pieskatīja stingrāk nekā jebkad agrāk.

Ņemot vērā, ka "Gumball 3000" organizētājiem maršrutā ir jāsaskaņo dažādas atļaujas ar vietējām varasiestādēm, dalībniekiem tiek piekodināts "īpaši nepārcensties" ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Šogad "Gumball 3000" rallijs notiek no 2. līdz 8. jūlijam, veicot nepilnus piecus tūkstošus kilometru no Rīgas uz Mikonas salu Grieķijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!