Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 2. jūlijā, Rīgā durvis vērs Baltijā līdz šim lielākā – 2500 kvadrātmetru platībā – elektrokartinga halle "Blue Shock Race", kas mājvietu radusi tirdzniecības centra "Bērnu pasaule" 3. stāvā.

Līdzās īpaši veidotai kartinga trasei atradīsies arī virkne citu atrakciju, piemēram, rallija simulators, virtuālās realitātes stūrītis un "footpool" jeb kājas biljards.

Zīmīgi, ka "Blue Shock Race" (BSR) ir viens no tiem veiksmes stāstiem, kas aizsācies Liepājā, kur pirms vairākiem gadiem, apvienojoties pāris jauniem un entuziasma pilniem puišiem, dzima drosmīga ideja par elektrokartingu ražošanu.

Lai mazinātu sabiedrībā tobrīd valdošo skepsi pret dažādām elektrotehnoloģijām un lai pierādītu to daudzās priekšrocības, BSR komandai tapa skaidrs, ka šie auto ir jāapliecina ne tikai teorijā, bet arī darbībā.

Jau drīz pēc tam t/c "Riga Plaza" veiksmīgi tika palaists pirmais elektrokartingu pilotprojekts, kam sekoja arī trase Liepājā. Pilsētas iedzīvotāju interesei pieaugot, inovatīvā biznesa ideja salīdzinoši īsā laika posmā spēja pārliecinoši attīstīties, un šobrīd BSR komandu veido jau 20 cilvēki.

Pēc vairākiem tehnikas uzlabošanas, biznesa modeļa pilnveidošanas un klientu vēlmju izzināšanas gadiem radās ideja par vēl vērienīgākas elektrokartingas halles izveidi galvaspilsētā. Pateicoties puišu entuziasmam un sadarbības partneru atbalstam, jau šobrīd tiek kalti plāni par jauniem sasniegumiem arī ārpus Latvijas robežām.

Kā atzīst paši idejas autori un īstenotāji, mūsdienās cilvēki aizvien vairāk notic tehnoloģiju sniegtajām iespējām un arī paši uzdrošinās mēģināt radīt ko vēl nebijušu, kā rezultātā savulaik valdošā skepse pamazām ir mazinājusies, pārvēršoties uzmundrinājumos un pozitīvā ziņkārībā.

Atšķirībā no citām līdzīgām izklaides vietām BSR hallē visi apmeklētājiem piedāvātie kartingi darbojas elektriski. Salīdzinot ar iekšdedzes kartingiem, tiem ir vairākas priekšrocības, proti, tie nerada traucējošus trokšņus un vibrācijas, kā arī neizdala izplūdes gāzes, turklāt šiem auto ir palielināta paātrinājuma jauda, kas tos padara krietni dinamiskākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!