Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes "X3" apvidus automobili (G01 – rūpnīcas indekss). Atšķirībā no līdzšinējām "BMW X3" modeļa paaudzēm jaunais ieguvis arī sportisko "M" modifikāciju.

Salīdzinājumā ar priekšteci "BMW X3" ir kļuvis garāks (4716 mm), platāks (1897 mm) un augstāks (1676 mm). Arī riteņu garenbāze tam ir par 54 milimetriem lielāka (2864 mm). BMW inženieri lepojas, ka viņiem izdevies panākt ideālu izsvarojumu pa riteņu asīm (50 uz 50). Klīrenss gan palicis tāds pats – 20,4 centimetri.

"BMW X3" eksterjera atšķirsies atkarībā no izvēlētās versijas – "xLine", "M Sport" vai "Luxury Line". Bāzes versijā automobilis būs aprīkots ar 18 collu riteņiem, bet par papildu samaksu varēs izvēlēties līdz pat 21 collas ratus.

Bagātīgākajās "BMW X3" modifikācijās tiks uzstādīta trīsjoslu klimata kontrole ar gaisa jonizētāju un aromatizētāju, priekšējo sēdekļu ventilācija, panorāmas stikla jumts un viedatslēga "BMW Display Key".

Līdzīgi kā citos jaunākajos BMW, multimediju sistēmai būs arī vadība ar žestiem. Tāpat pieejama virkne dažādu elektronisko drošības un komforta sistēmu – aktīvā kruīza kontrole, joslā braukšanas un pārkārtošanās asistents u.c.

Eiropas tirgū jaunajam "BMW X3" klientu izvēlei sākotnēji tiks piedāvāti divi dīzeļa un trīs benzīna dzinēji. Visos gadījumos transmisijā tiks izmantota astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

No dīzeļdzinējiem pieejams 190 zirgspēku četrcilindru agregāts un sešcilindru motors ar 265 ZS. Savukārt no benzīna – turbopūtes četrcilindru agregāti ar 184 un 252 ZS, kā arī sešcilindru benzīna turbomotors versijā "M40i".

Sportiskais "BMW X3 M40i" attīsta 360 ZS jaudu un 500 ņūtonmetru griezes momentu, kas nodrošina paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h nieka 4,8 sekundēs. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Neskaitot jaudīgo dzinēju, vēl "M40i" modifikācija atšķiras ar vizuālo "M" pakotni, sportiskāka skanējuma izplūdes sistēmu (ar regulējamu skaļumu), spēcīgākām bremzēm un sportiskāka regulējuma balstiekārtu. Interesanti, ka šim apvidniekam būs arī "Launch Control" sistēma, kas ļaus panākt visstraujāko iespējamo paātrinājumu no vietas. Turklāt pilnpiedziņas sistēma "xDrive" šajā sportiskajā "M40i" būs noregulēta tā, ka vairāk vilkmes novada uz aizmugurējiem riteņiem nekā standarta "BMW X3".

Tirdzniecībā jaunais "BMW X3" nonāks jau šoruden.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!