Foto: facebook.com/lokomotivelv
Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda ceturtdien piedzīvoja smagu neveiksmi Polijas pēc spēka otrās līgas jeb "Nice" čempionāta līderu cīņā, ar rezultātu 29:61 kapitulējot Tarnovas "Grupa Azoty Unia" komandai.

"Lokomotīve" nespēja uzvarēt kaut vienā braucienā, piecus noslēdzot neizšķirti.

Latvijas komandā 11 punktus atveda Maksims Bogdanovs, kamēr mājiniekiem maksimāli iespējamos 15 punktus deva dānis Mikels Mikelsens.

Šī abām komandām bija pārceltā pirmā apļa cīņa. "Lokomotīvei" duelī savā laukumā būs ļoti grūti uzvarēt summā, lai tiktu pie bonusa punkta.

"Lokomotīves" spīdvejisti šosezon uzvarējuši visās piecās cīņās savā trekā, bet piecos dueļos viesos piedzīvotas četras neveiksmes un vienreiz nobraukts neizšķirti.

Kopvērtējumā tagad "Grupa Azoty Unia" komandai ir 16 punkti astoņās cīņās, bet "Lokomotīve" seko ar 14 punkti desmit dueļos, bet trešā ar 13 punktiem deviņās cīņās seko Lodzas "Orzel" vienība, kas būs Daugavpils spīdvejistu nākamā pretiniece.

Jau svētdien labākie "Lokomotīves" vietējie braucēji un Andžejs Ļebedevs Rīgā piedalīsies Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās.

"Lokomotīve" pērn otro gadu pēc kārtas kļuva par Polijas pēc spēka otrās jeb "Nice" līgas uzvarētājiem, finālā divu cīņu summā ar trīs punktu pārsvaru pārspējot Lodzas "Orzel" komandu. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas otro gadu pēc kārtas tika liegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!