Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Hyundai" prezentējusi jaunu mazo apvidus automobili "Kona", kas nosaukts par godu pilsētai Havaju salās. Tirgū šis dienvidkorejiešu apvidnieks konkurēs ar šajā segmentā populārajiem "Nissan Juke" un "Toyota C-HR".

"Hyundai Kona" izgatavots uz principiāli jaunas platformas, kas izgatavoti speciāli maziem un kompaktiem apvidus automobiļiem. "Hyundai" mazā apvidnieka kopgarums ir 4,165 metri, bet riteņu garenbāze – 2,6 metri.

Vizuāli "Hyundai Kona" apvieno "Tucson" modeļa atpazīstamās iezīmes un tiešo konkurentu ekscentriskumu. "Hyundai" mazā apvidnieka virsbūve ir divu toņu noformējumā, plaši izmantojot plastmasas uzlikas, īpaši uz riteņu arkām.

Eiropas tirgū "Hyundai Kona" būs pieejama ar viena litra trīscilindru benzīna turbomotoru, kas sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Motors attīsta 120 zirgspēku jaudu un 172 ņūtonmetru griezes momentu, ļaujot līdz 100 km/h paātrināties 12 sekundēs, kamēr maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 181 km/h. Vēl šajā reģionā "Kona" apvidniekam būs pieejams 1,6 litru dīzeļdzinējs ar 177 ZS, kas būs sajūdzams ne tikai ar manuālo, bet arī septiņpakāpju sekvenciālo DCT pārnesumkārbu.

Visiem "Hyundai Kona" apvidniekiem būs "MacPherson" tipa priekšējā balstiekārta, kamēr aizmugurējā būs atkarīga no izvēlētā riteņu piedziņu veida. Priekšpiedziņas modifikācijai aizmugurējā balstiekārtā būs vērpstienis, kamēr pilnpiedziņas – daudzsviru balstiekārta.

"Hyundai Kona" aprīkojumā ir visas modernākās drošības un asistēšanas sistēmas. Starp tām ir gan ekstrēmās bremzēšanas palīgsistēma, automātiskā tālās gaismas pārslēgšanas sistēma, kā arī aktīvā braukšanas joslas ieturēšanas piestūrējošā sistēma.

Ņemot vērā, ka "Hyundai Kona" tiek pozicionēts gados jaunākai auditorijai, tam būs plašas multimediju sistēmas variācijas – ar piecu, septiņu un pat astoņu collu ekrānu, tostarp "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, kā arī atpakaļskata videokameru. Dārgākā komplektācijā būs pieejams arī projekcijas ekrāns un viedtālruņa bezvadu uzlādes paliktnis.

Ražošanā Dienvidkorejā, no kurienes "Hyundai Kona" tiks piegādāts arī Eiropai, nonāks jau šovasar. Tomēr reāli tirdzniecībā Eiropā tas nonāks nākamā gada sākumā, kamēr pirmie eksemplāri izmēģinājuma braucieniem būs pieejami jau no novembra. "Hyundai Kona" cena pagaidām nav zināma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!