Latvijas autosportists Reinis Nitišs ("EKS") svētdien nepārvarēja Norvēģijā notiekošā pasaules rallijkrosa čempionāta sestā posma pusfināla barjeru, kamēr otrs Latvijas pārstāvis "Supercar" klasē Jānis Baumanis ("STARD") pēc četrām kvalifikācijas kārtām ieņēma 14. vietu un neiekļuva pusfinālā.

Pusfinālā pirmajos apļos Nitišs aizvadīja sīvu cīņu ar amerikāni Kenu Bloku, un spēja izvirzīties otrajā vietā uzreiz aiz savas komandas līdera Matiasa Ekstrema. Līdz pat pēdējam aplim Reinis turējās otrajā vietā, taču pēc obligātā džokera apļa trasē viņš atgriezās ceturtajā vietā. Noslēdzošajos līkumos Nitišs vēl cīnījās ar pārējiem konkurentiem, kā rezultātā pieļāva kļūdu un izbrauca ārpus trases. Tādējādi Nitišu apdzina vēl divi sāncenši un viņš savā pusfināla braucienā palika pēdējā - sestajā - vietā, nesasniedzot finālu, kurā iekļūst trīs ātrākie.

Šajā pusfinālā uzvarēja zviedrs Johans Kristofersons, kuram sekoja Ekstrems un vēl viens Zviedrijas braucējs Timijs Hansens.

No otra pusfināla finālam kvalificējās norvēģis Andreass Bakerūds, leģendārais francūzis Sebastjans Lēbs un Jāņa Baumaņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs.

Finālā uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Kristofersons, kurš aiz sevis atstāja Bakerūdu un Lēbu.

"Kvalifikācijas kārtās izdevās apmierinoši braucieni, arī apļa laiki bija pietiekami labi, lai kopvērtējumā ierindotos starp 12 ātrākajiem braucējiem un startētu pusfinālā. Interesanti, ka visas trīs EKS komandas automašīnas iekļuva vienā pusfinālā - kas tāds notiek pirmo reizi," sportista pārstāvji citē Nitiša teikto. "Diemžēl labās emocijas šoreiz krietni pabojāja Bloks. Pusfinālā jau pirmajā līkumā dabūju sitienu pa automašīnas durvīm, tomēr spēju nosargāt savu pozīciju. Tomēr ar to šī spēkošanās nebija galā, brauciena turpinājumā mūsu ceļi vēlreiz krustojās pēc džokera apļa veikšanas. Arī šoreiz atrados Blokam priekšā, un šī grūstīšanās atsākās no jauna. Vienā no līkumiem viņš manu auto brutāli izstūma ārpus trases robežām - tad arī zaudēju pozīciju gan Blokam, gan arī aiz manis braucošajam komandas biedram Tomasam Heikinenam. Esmu ļoti dusmīgs par šādu nedēļas nogales noslēgumu."

Jau ziņots, ka kvalifikācijā Nitišs ar 139 punktiem bija astotais, kas ļāva iekļūt pirmajā divpadsmitniekā un vēlāk gaidāmajā pusfinālā. Sliktāk klājās otram latvietim Jānim Baumanim no STARD vienības, kurš ar 130 punktiem bija 14. vietā un pusfinālam nekvalificējās.

No pusfināla zonas Baumanis atpalika par trim punktiem.

Šosezon Latvijas braucēji "World RX" posma finālā spējuši iekļūt vienu reizi, kad Nitišs izcīnīja piekto vietu otrajā etapā Portugālē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 151 punktu ir Kristofersons, kuram ar 143 punktiem seko Ekstrems, bet trešais ar 134 punktiem ir Peters Solbergs.

Nitišs kopvērtējumā ar 48 punktiem ir 11. pozīcijā, bet Baumanis ar 30 punktiem atrodas 14. vietā.

Šosezon pasaules rallijkrosā čempionāta kalendārā iekļauti 12 posmi, viens no tiem septembrī notiks Latvijā Biķernieku trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!