Foto: DELFI

1. un 2. jūlijā ar ekskluzīvām automašīnām un pasaules mēroga slavenībām Rīgā atgriežas dzīvesstila rallijs "Gumball 3000", kurā šogad tieši Rīga izvēlēta par rallija starta pilsētu.

Tā būs iespēja gan rīdziniekiem, gan tuviem un tāliem pilsētas viesiem Brīvības bulvārī klātienē aplūkot vairāk nekā 120 sportiskas automašīnas, kā arī satikt tādas pasaules superzvaigznes kā dīdžeju Afrojack, reperi Īvu, amerikāņu elektroniskās deju mūzikas apvienības "Major Lazer" dalībnieku Jillionaire, kā arī amerikāņu beisbolistu Kenu Grifiju un daudzus citus.

No 1. līdz 8. jūlijam norisināsies ikgadējais dzīvesstila "Gumball 3000" rallijs, kas plašākai sabiedrībai pazīstams ar ekskluzīvām automašīnām, izsmalcinātām ballītēm un pasaules līmeņa slavenībām, kuras ik gadu apvienojas un dodas sešu dienu tūrē, mērojot 3000 jūdzes (4828 km) pa īpaši izvēlētu maršrutu.

Šogad "Gumball 3000" tūre vedīs pa Eiropu, un no Rīgas līdz grieķu Mikonas salai Egejas jūras krastā dosies vairāk nekā 120 ekskluzīvas automašīnas un 500 dalībnieki, kuru vidū būs gan pasaules līmeņa slavenības, gan monarhiju pārstāvji un miljonāri.

Katrā no rallija pieturas punktiem notiks iespaidīga automašīnu ekspozīcija, dodot ne tikai visiem interesentiem un pilsētas viesiem iespēju klātienē aplūkot izsmalcinātās automašīnas, bet arī iepazīties ar autosporta vēsturi, sākot no senlaicīgas klasikas līdz pat mūsdienu superauto, tostarp "Pagani", "Bugatti", "Ferrari", "Lamborghini", "Porsche", "Aston Martin", "Koenigsegg", "BAC Mono", "Mercedes-AMG", "Jaguar", "Bentley" un "Rolls Royce", kā arī ar slaveno Betmobīli un citām futūristiskajām automašīnām.

Oficiālie "Gumball 3000" izklaides pasākumi Rīgā notiks klubā "Coyote Fly".

2017. gada rallija "Gumball 3000" norisi Rīgā atbalsta nodibinājums Rīgas Tūrisma attīstības birojs un Rīgas dome, tādējādi dodot iespēju ne tikai visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedalīties vērienīgajos rallija atklāšanas svētkos, bet arī veicinātu tūristu pieplūdumu gan no tālākām Eiropas valstīm, gan no kaimiņvalstīm.

Fotogalerija ar "Gumball 3000" piestāšanu Rīgā 2013. gadā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!