Jau kādu laiku laukumā pie Stradiņu slimnīcas ir aizliegts stāvēšanai novietot automobiļus, un tur arī pastāvīgi dežurē Rīgas pašvaldības policijas ekipāža, kura aušīgākos autobraucējus trenc prom, kuri pēc ieraduma joprojām tur mēģina novietot savu auto. LNT raidījums "Zebra" devās uz šo vietu, lai izpētītu, vai šādam aizliegumam ir pamats.

Novietot automobili kādā no Stradiņu slimnīcas teritorijai pieguļošajām ielām praktiski nav iespējams – vai nu ir aizliedzošā zīme, vai brīvās vietas jau sen ir aizņemtas. Pašā Stradiņu slimnīcas teritorijā uz vienu stundu var iebraukt bez maksas, bet katra nākamā stunda tajā autobraucējam izmaksās piecus eiro. Savukārt uz Liepājas ielas ir maksas stāvvieta, kur automobili var novietot stāvēšanai par diviem eiro dienā.

Tomēr laukumā starp dzelzceļu un Stradiņu slimnīcu, kur līdz šim daudzi iestādes apmeklētāji novietoja savus auto, tagad ir uzlikta zīme "Apstāties un stāvēt aizliegts", kaut gan tā attiecas tikai uz ceļa malu, nevis pašu laukumu. Savukārt laukums, kas tiek traktēts kā "zaļā zona" un par ko tur novietotajiem auto uzliek attiecīgo sodu, pēc "Zebra" vadītāja Paula Timrota domām, ir parasts, norobežots laukums – nedz ar zāli, nedz ar asfaltu –, un aicina sodītos autovadītājus savu protokolu pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!