Foto: Publicitātes attēli
Ceļu pie Latvijas bērniem uzsākusi viedierīču aplikācija "Šoferis Ķepainis". Tā ir spēle, kuru kā aplikāciju viedtālrunī vai planšetdatorā var lejupielādēt jaunākās paaudzes satiksmes dalībnieki un, spēlējot to, pilnveidot savas iemaņas un izpratni par satiksmes drošību. Spēles unikalitāte slēpjas aplikācijas saistībā ar reālo satiksmes plūsmu un iespējamajiem riskiem.

Bērni to var spēlēt gan mājās, gan citā piemērotā vietā un laikā, tomēr īpaši interesanta tās spēlēšana ir automašīnā brauciena laikā. Ar GPS palīdzību jaunā pasažiera telefonā vai planšetdatorā nonāk informācija par automašīnas braukšanas ātrumu, un, tikko spēkrats pārsniedz atļautā ātruma robežas, spēle signalizē, un bērns var aicināt pie stūres sēdošo tēti vai mammu samazināt ātrumu. Ja auto reālajā dzīvē turpina ceļu ar palielinātu ātrumu, bērna spēles laikā virtuālajā vidē notiek satiksmes negadījums – Šoferis Ķepainis avarē.

Spēle dod iespēju pašam bērnam dzīvē izprast, kas ir ātruma pārsniegšana un kādas tai var būt sekas, kā arī stiprināt satiksmes drošību uz ceļa, jo vecāki visdrīzāk paklausītu bērna aicinājumam un samazinātu ātrumu.

Spēle saistoši un izklaidējoši attīsta zināšanas un pieredzi par satiksmes drošības nozīmi ikdienā, kas noderēs turpmākajā dzīvē un radīs pārliecību, ka satiksmes noteikumi ir jāievēro vienmēr, gan ceļā uz skolu vai ārpusklases nodarbībām, gan citās ikdienas gaitās.

Spēles aplikāciju latviešu valodā ar nosaukumu "Šoferis Ķepainis" ir iespējams bez maksas lejupielādēt vietnē "App Store" un "Google Play".

Pateicoties FIA un Rumāņu autokluba atbalstam, to izstrādāja un jau spēlē bērni Rumānijā, Portugālē, šobrīd uzsāk spēlēt Latvijā, bet drīzumā Šoferis Ķepainis nokļūs pat Austrālijā un citās pasaules valstīs.

Spēles aplikācijas pielāgošanu Latvijā atbalstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!