"Delfi" sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni "LMT Straume" piedāvā īpašo ātruma un piedzīvojumu raidījuma "ZeKurbuilis" speciālizlaidumu no Latvijas rallijkrosa 1. posma Biķerniekos. Skatītājiem ir iespēja vērot spilgtākos posma notikumus un "ZeKurbulis" vadītāja Paula Timrota intervijas ar braucējiem.

Latvijas rallijkrosa 1. posmā uz starta līnijas stājās labākie autosportisti no Baltijas valstīm četrās ieskaites klasēs – "Lada RX", "Super 1600", "Touring", kā arī "Open" klasē, kas ir šī gada jaunums. Tajā piedalīties aicināti bija sportisti ar pilnpiedziņas automašīnām.

Jaunajā "Open" klasē starp braucējiem izvērtās ļoti sīva cīņa, kurā par mata tiesu uzvaru izrāva igaunis Marts Tikerbārs, aiz sevis noturot "SK Autocross.lv" komandas pilotu Jāni Borševski, Jāni Veģeri atstājot trešo. "Super 1600" finālā lietuvietis Roku Baciusku izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot komandas "Lebester Racing" pilotu Ediju Ošu un igauni Andrē Kurgu.

Savukārt "Touring 2000" finālā uzvaras laurus plūca Kristaps Grunte ar savu jauno auto, otrajā vietā atstājot lietuvieti Vitautu Samsonasu, bet trešajā – Jāni Ikeru.

Sacensībās visplašāk pārstāvēta bija "Lada RX" klase, kur kopumā startēja 28 autosportisti. Lielajā konkurencē ātrākais izrādījās Emils Krūmiņš, fināla braucienā pirmais "ielidojot" finišā. Aiz viņa finiša līniju šķērsoja Valters Liepiņš, bet trešais – Oskars Safonovs.

Vēl "ZeKurbulis" skatītājiem ir iespēja vērot "Lada RX" sacensību debitanta un sporta žurnālista Armanda Tripāna pulsa izmaiņas, veicot trasi, kā arī no "on-board" videokameras redzēt, kā dzīvē auto pilota kabīnē izskatās braucēja darbības.

Vien pirms nedēļas pirmo reizi piesēžoties pie "Lada RX" stūres, Armands Tripāns spēja parādīt konkurētspējīgu cīņu ar pieredzējušiem autobraucējiem un sagādāt pārsteigumu skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!