Foto: Rihards Baumanis
Latvijas rallijkrosa braucējs Artis Baumanis ("Volland Racing") svētdien Beļģijā pārliecinoši sasniedza Eiropas čempionāta ("Euro RX") ortā posma finālu "Super 1600" klasē, taču piedzīvoja avāriju, kamēr cits Latvijas pārstāvis Juris Spīķis savā "Euro RX" debijā iekļuva pusfinālā.

Baumanis uzvarēja kvalifikācijas sacensībās un bija pirmais savā pusfinālā, iekļūstot finālā. Tiesa, fināla braucienā viņš apmeta kūleni, mašīnai apkrītot uz jumta, taču pašam tiekot cauri sveikā.

Baumanis finālā tika klasificēts piektajā pozīcijā, kamēr uzvaru izcīnīja lietuvietis Kaspars Navicks. Otrajā vietā ierindojās igaunis Janno Ligurs, bet trešais bija soms Jusi Peteri Lepihalme.

"Finālā sanāca labs starts, biju līderis. Taču tad starta taisnes galā ieraudzīju Linnemannu, kura auto lēnām ripoja un pēdējā brīdī it kā pagriezās manas trajektorijas virzienā. Tajā brīdī uz mirkli pazaudēju koncentrēšanos, mazliet par vēlu nobremzēju un ar šļūcošiem riteņiem nespēju izbraukt pagriezienu. Trāpīju pa riepām un tas mani, visticamāk, izsita no ritma. Brīdī, kad saņēmu komandu braukt "džokerī", pārdomāju, kas bija noticis iepriekš, zaudēju koncentrēšanos un tas man maksāja apvelšanos uz jumta. Neko nevar darīt. Ātrums ir labs, tikai jāprot viņu savaldīt. Tagad jācenšas aizmirst fināla notikumi. Nākamais čempionāta posms ir tālu, tā ka līdz tam ir laiks noskaņoties jaunām cīņām," autosportista komanda citē Baumani.

Sezonas pirmajā posmā Portugālē Artis Baumanis izcīnīja trešo vietu.

Tikmēr Spīķis no komandas "TT Motorsport" savā Eiropas čempionāta debijā kvalifikācijā bija devītais, iekļūstot pusfinālā. Tajā viņš finišēja ceturtais, taču saņēma sodu un palika pēdējais, sestais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!