Foto: ReinisNitiss.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs ieņem 12. vietu pēc Beļģijā notiekošā pasaules čempionāta sezonas ceturtā posma kvalifikācijas pirmās dienas prestižākajā "SuperCar" klasē, kamēr Jānis Baumanis atrodams vien 19. pozīcijā.

EKS vienības braucējs Nitišs pirmajā sesijā aizķērās aiz konkurenta un uzrādīja 16. rezultātu, bet otrajā kvalifikācijā uzvarēja savā braucienā, bet kopumā guva piekto labāko rezultātu, summā pakāpjoties uz piekto vietu.

Savukārt STARD komandu pārstāvošais Baumanis pirmajā kvalifikācijas braucienā bija 14. pozīcijā, bet otrajā palika vien 22. vietā starp 24 pilotiem un summā tagad atrodams 19. pozīcijā.

Līderi pēc pirmās dienas ir "Volkswagen" braucēji zviedrs Jūhans Kristofešsons un Peters Sūlbergs no Norvēģijas, kuri iekrājuši pa 95 punktiem. Tikmēr Nitišs savācis 67 punktus, bet Baumanim ir 52 punkti.

Kvalifikācija ar vēl divām kvalifikācijas kārtām turpināsies svētdien, kad gaidāmi arī pusfināla braucieni un fināls.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 85 punktiem ir Nitiša komandas biedrs un pašreizējais čempions Matīass Ēkstrems, kurš uzvarējis visos trijos finālbraucienos. Viņam ar 69 punktiem seko Kristofešsons, kamēr trešais ar 62 punktiem ir Sūlbergs.

Tikmēr Nitišs ar 33 punktiem atrodams astotajā pozīcijā, bet Baumanis ar 17 punktiem ir 14. vietā.

Beļģijā paralēli norisinās arī Eiropas čempionāta otrā posma sacensības, kur "Super1600" klasē kvalifikācijā ar 169 punktiem triumfēja "Volland Racing" komandu pārstāvošais latvietis Artis Baumanis. Pirmajā kārtā piektdien viņš guva pirmo uzvaru kvalifikācijā karjerā, turpinājumā vairs vadību summā neatdodot. Otrais ar 164 punktiem palika lietuvietis Kaspars Navicks.

Cits latvietis Juris Spīķis no komandas "TT Motorsport" savā Eiropas čempionāta debijā vēl pēc trim kvalifikācijas kārtā bija piektajā vietā starp 26 braucējiem, tomēr ceturtajā sesijā palika vien 14. pozīcijā, kopā ierindojoties devītajā vietā un arī iekļūstot starp pusfināla dalībniekiem.

Izšķirošās cīņas tiks aizvadītas svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!