Foto: EKS

Vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules rallijkrosa čempionāta "World RX" Vācijas posma pusfinālā "Supercar" klasē Reinis Nitišs ("EKS") nespēja iekļūt labāko trijniekā, kas turpinātu sacensības finālā, kurā uzvarēja Reiņa komandas biedrs Matiass Ekstrems.

Reinim Nitišam sacensību pusfinālā, kurā viņš startēja kopā ar Johanu Kristofersonu, Peteru Solbergu (abi – "PSRX"), Sebastjenu Lēbu, Kevinu Eriksonu un Kevinu Hansenu (Team Peugeot-Hansen"), padevās lielisks starts un no sestās pozīcijas jēkabpilietis pakāpās līdz trešajai. Drīz pēc tam jau sekoja cīņa trasē ar Hansenu, kā rezultātā Reiņa auto tika bojāta pusass, finišu ļaujot sasniegt vien sestajam.

"Beidzot varu teikt, ka izdevās izcils starts un pirmajā līkumā jau spēju iebraukt reizē ar pirmo trijnieku," saka Reinis. "Garajā taisnē šī izcīnītā pozīcija bija jānosargā un, kā jau iepriekš teicu, dāvanas šeit neviens nedod. Grūstīšanās ar Kevinu Hansenu beidzās ar to, ka zviedra mašīna man priekšā sagriezās un, izvairoties no viņa, biju spiests taranēt riepu barjeru. Tur arī tika pielikts punkts rezultātam, jo trieciena rezultātā tika sabojāta pusass, kam otrajā aplī arī pievienojās mīksta riepa."

Jēkabpilietim izdevās tikt līdz finišam, taču pēdējā, sestajā, pozīcijā un līdz ar to "World RX" Vācijas posms viņam noslēdzās ar septīto vietu.

Finālā, kurā tikās pirmā pusfināla labākie - Kristofersons, Solbergs, Lēbs un Tomass Heikinens, Timijs Hansens un Matiass Ekstrems no otrā pusfināla, uzvaru izcīnīja čempionāta līderis Ekstrems, kurš uzvarējis visos trijos līdzšinējos "World RX" posmos šosezon.

Kā ziņojām, pēc kvalifikācijas braucieniem sacensības noslēdzās Jānim Baumanim ("STARD"), kurš palika 15. pozīcijā un pusfinālā neiekļuva.

"World RX" kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 85 punktiem ir Ekstrems, 69 punkti Kristofersona kontā, bet trešais ar 62 punktiem ir Solbergs. Nitišs ar 33 punktiem ir astotais, bet Baumanis ar 17 punktiem ir 14. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!