Foto: Publicitātes foto
Skaistums un iekāre automobilim visbiežāk tiek vērtēta pēc tā eksterjera. Tomēr interjers ir tas, kuru visilgāk un vistiešāk nākas izbaudīt (vai tieši pretēji) automobiļa saimniekam. Amerikāņu izdevuma "Ward's Auto" žurnālisti jau septīto gadu pēc kārtas nosaukuši 10 labākos jauno automobiļu interjerus, kas attiecīgajai markai vai tirgus segmentam ir pacēlis latiņu.

10 labākie automobiļu interjeri tika izvēlēti no 31 jauna auto modeļa, kurus gada laikā izmēģinājuši "Ward's Auto" žurnālisti. Lai interjers tiktu atzīts par vienu no labākajiem, tas tika vērtēts pēc dizaina, materiāliem, ergonomikas, drošības, komforta, atbilstības cenai, montāžas kvalitātes un mijiedarbības ar autovadītāju.

Iekārojams ne tikai uzstādīto ātruma rekordu dēļ

Foto: Publicitātes foto

Ir daudz iemeslu, kādēļ iekārot "Alfa Romeo Giulia", īpaši "Quadrifoglio" modifikācijā, kura ir aprīkota ar "Ferrari" izstrādātu dzinēju un ir kļuvusi par visātrāko sērijveida sedanu Nirburgringas trasē.

Tomēr šoreiz runa ir par automobiļu interjeru, un arī šajā ziņā "Alfa Romeo Giulia" neliek vilties. "Ward's Auto" žurnālisti šajā modelī atzīmē F-1 stila stūresratu un krēmkrāsas ādas salonu, kā arī matētas virsmas koka dekoratīvo apdari.

Vēl "Ward's Auto" sajūsminās par metāla akcentiem interjerā, "Alfa Romeo" ražotāja augsto montāžas kvalitāti, mākslinieciskajām līnijām, intuitīvu skārienjutīgo ekrānu un gaišajiem diegiem, ar ko izšūts priekšējais panelis un durvju apdare.

Šis apvidnieks pārdefinējis vairākus standartus

Foto: Publicitātes foto

Kad debitēja "Bentley Bentayga", autoražotājs pārdefinēja vairākus standartus šajā segmentā, ieskaitot pasaulē visdārgākā apvidus automobiļa titulu. Tomēr par šo naudu jūs iegūstat vienu no vislabākajiem automobiļu interjeriem, kāds vien ir pieejams.

Kā norāda "Ward's Auto" – "āda ir mīksta un maiga, ka no tās nav iespējams atraut roku". Šajā britu luksusa apvidniekā ir arī sēdekļi ar masāžas funkciju, brīnišķīga multimediju sistēma arī aizmugurējiem pasažieriem, "Naim" audio sistēma un virkne elektronisko drošības sistēmu. Turklāt grezns šeit ir pat bagāžas nodalījums.

‘Buick’ veiksmīgi atradis savu vietu luksusa segmentā

Foto: Publicitātes foto

Pēdējo vairāku gadu laikā "Buick" ir izmisīgi meklējis savu vietu luksusa segmentā. Tomēr smagais darbs ir atmaksājies – "LaCrosse" modeļa interjeru ir atzinīgi novērtējuši "Ward's Auto" žurnālisti. Priekšējais panelis un durvju apdare rada mājīgu atmosfēru.

"Buick LaCrosse" interjerā ir daudz koka dekoratīvo apdares paneļu, centrālā konsole, kas plūstoši pāriet priekšējā panelī, priekšējie sēdekļi ar masāžas funkciju, plašs aizmugurējais sēdeklis – šajā auto ne tikai rodas sajūta par plašu telpu, bet tās patiešām šeit ir gana daudz.

Elegants un praktisks – ‘Honda’ atkal trāpījusi desmitniekā

Foto: Publicitātes foto

Ne visi jauni automobiļi šajā sarakstā pārstāv luksusa autoražotājus. Jaunā "Honda CR-V" turpina japāņu kompānijas tradīciju nonākt "Ward's Auto" labāko jauno auto interjeru sarakstā, līdz šim tā to panāca ar "Civic", "Jazz" un "Odyssey" modeļiem.

Šogad "Honda CR-V" izpelnījies "Ward's Auto" atzinību ar eleganto, klasisko, praktisko un kvalitatīvi izstrādāto interjeru. Šī amerikāņu izdevuma žurnālistiem šajā apvidus automobilī īpaši iepatikās multifunkcionālais stūresrats, multimediju sistēma un tās ekrāns, kā arī digitālais mērinstrumentu panelis.

Brīnišķīga āriene un satriecošas iekšas

Foto: Publicitātes foto

Greznajai "Lexus LC 500" kupejai ir brīnišķīgs eksterjera dizains, bet neatpaliek arī interjers, kurā izmantoti tikai kvalitatīvi apdares materiāli – bieza āda sēdekļiem, oglekļa šķiedra dekoratīvajā apdarē un alkantara griestiem. Turklāt pieejamās krāsu toņu kombinācijas ļauj spēkratu pielāgot par cimperlīgākajā indivīda prasībām.

Brīnišķīga āriene un satriecošas iekšas –, gluži kā 2007. gada žurnāla "Rīgas Laiks" abonēšanas kampaņas sauklī.

‘Lincoln’ pazīstamākais modelis evolucionē cienīgi

Foto: Publicitātes foto

Viens no "Lincoln" vislabāk pazīstamajiem modeļiem ir "Continental", un "Ward's Auto" žurnālistus priecē, ka arī šī automobiļa interjers ir turpinājis evolūciju no modeļa paaudzes paaudzē.

Jaunajam "Lincoln Continental" ir pieejams salona diožu "noskaņojuma" apgaismojums, kas īpaši izceļas tumsā, "Alpine Venetian" ādas sēdekļi, individuāli konfigurējami mērinstrumentu pulksteņi un "Revel Ultima" audio sistēma ar 19 skaļruņiem.

Itālieši zina drēbi

Foto: Publicitātes foto

"Maserati Levante" ir šīs markas pirmais apvidus automobilis, un tas neliks vilties markas pazinējiem. Kā jau itāliešu luksusa automobilī tajā ir pieejama koka apdare un pat zīda audums.

"Ward's Auto" žurnālistus priecē, ka kokpits ir vērsts uz autovadītāju ar viegli aizsniedzamiem slēdžiem un pogām. Tāpat apvidniekā ir viegli saprotama multimediju sistēma, lieli pārnesumu pārslēgšanas taustiņi aiz stūresrata gluži kā F-1 bolīdā.

Kā nelielu darvas karotīti medus mucā amerikāņu izdevuma autožurnālisti atzīmē, ka "Maserati Levante" aizmugurējais sēdeklis ir komfortabls, bet tajā nav tik daudz vietas, kā citos šī segmenta spēkratos. Tāpat automobilī nav pieejami multimediju sistēmas ekrāni aizmugurē sēdošajiem pasažieriem.

Japāņi greznību spēj izcelt arī bez spīdīgām detaļām

Foto: Publicitātes foto

Latvijas tirgū diemžēl jaunā "Mazda CX-9" nav pieejama, tomēr "Ward's Auto" žurnālisti šo modeli apbalvo ne ar pirmo balvu. Gada sākumā šim apvidniekam tika piešķirta Inženiertehniskā balva.

Iekļaujot "Mazda CX-9" arī staro TOP10 labāko jauno automobiļu interjera pārstāvjiem, amerikāņu žurnālisti uzslavē šī spēkrata vadības sviras un pat komfortablo trešo sēdekļu rindu, kā arī gaumīgi noformēto salona dekoratīvo apdari, kurā nav kaitinošu spīdīgu detaļu, kā citkārt japāņu automobiļiem.

Beidzot šajā kvalitatīvajā auto ir arī pietiekami daudz vietas

Foto: Publicitātes foto
Jaunais "MINI Countryman" ir vislielākais šīs markas modelis – tas nozīmē arī vairāk vietas interjerā. "Countryman" uzreiz ir atpazīstams kā tipisks "MINI". Amerikāņu žurnālisti uzslavē, ka jaunajā modelī ir augstāki griesti un vairāk vietas pasažieru kājām, kas uz jau tāpat sagaidāmās apdares kvalitātes fona nodrošina "MINI Countryman" vietu labāko auto interjeru TOP10.

Labs interjers pieejams arī diezgan lētā automobilī

Foto: Publicitātes foto

Šī ir pirmā reize septiņos gados, kad "Subaru" ir iekļuvis "Ward's Auto" labāko jauno automobiļu interjeru TOP10. Un ironiskākais, ka japāņu autoražotājam tas izdevies ar savu vislētāko modeli ASV tirgū – "Subaru Impreza".

Amerikāņu žurnālistu vērtējumā "Subaru Impreza" modelī inženieri iekļāvuši gana elegantu interjeru ar metāla apdari, gaišu un viegli lietojamu skārienjutīgo ekrānu, optimālu pogu daudzumu un ērtus sēdekļus. Par cenu zem 20 tūkstošiem dolāru "Subaru Impreza" liecina, ka labi aprīkots un komfortabls interjers ir pieejams ne tikai luksusa automobiļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!