Foto: DELFI Aculiecinieks

Vairākus simtus tūkstošus eiro vērts "Lamborghini Aventador SV" un Rīgas pašvaldības policija – šādu skatu fotogrāfijā iemūžinājis "DELFI Aculiecinieks". Visticamāk, policija rakstīja protokolu par automobiļa novietošanu tam neatļautā vietā (sabiedriskā transporta pieturā).

Spriežot pēc fotogrāfijā redzamajiem grafiskajiem elementiem uz aizmugurējā spārna, tas ir tas pats "Lamborghini Aventador SV" ar Lielbritānijas reģistrācijas numurzīmēm, ko šonedēļ automobiļu entuziasti jau bija iemūžinājuši dažādās fotogrāfijās.

Atgādinām, ka pagājušā gada vasarā savā "Facebook" profilā Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) lepojās, ka "Lamborghini Aventador" ir dārgākais ķēriens Rīgas pašvaldības policijai, izrakstot soda kvīti par spēkrata novietošanu tam neatļautā vietā.

Lai arī abos gadījumos numurzīme ("BASI 8") un superauto modelis ("Lamborghini Aventador") ir viens un tas pats, patiesībā tas ir pavisam cits auto: pērn šī numurzīme bija uz oranžas "Aventador" standarta versijas "LP700-4", kamēr jaunākajos attēlos – uz dzeltenas "SuperVolce" (jeb vienkārši "SV") modifikācijas.

Auto entuziastu komūnā zina sacīt, ka īpašnieks ir indiešu izcelsmes uzņēmējs un Vecrīgā šo "Lamborghini" var redzēt blakus otrajam īpašnieka spēkratam – "Rolls-Royce Phantom" limuzīnam.

"Lamborghini Aventador SV" ir aprīkots ar 750 zirgspēku jaudīgu V12 dzinēju (par 50 ZS vairāk nekā standarta versijai), kas ļauj no vietas līdz 100 km/h paātrināties 2,8 sekundēs un maksimāli sasniegt 322 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!