Foto: Andre Rider / Facebook
Motociklists, kurš naktī uz sestdienu Tallinā bēga no policijas, vietām sasniedzot pat 200 km/h ātrumu, ir atbrīvots no aresta un publiski nožēlo nodarīto.

"Apstāšanās aicinājuma ignorēšana un ātruma pārsniegšana nav noziegums, bet gan pārkāpums, tāpēc prokuratūra ar šo lietu nenodarbojas," Igaunijas portālam "Delfi" norādījis prokuratūras pārstāvis Kārels Kallass.

Šobrīd 22 gadus vecais motociklists Andrē ir brīvībā, publicē dažādas atziņas par notikušo savā "Facebook" profilā un sniedz intervijas žurnālistiem.

"Visupirms, es nožēloju, ka tā rīkojos un ka lieta nonāca tik tālu. Man kauns skatīties acīs savai sievai, kuras dzīvību pakļāvu briesām. Man ir neērti arī citu cilvēku priekšā, kuru dzīvības apdraudēju," raksta vīrietis savā "Facebook" profilā.

Tomēr arī viņam nav skaidrs, vai patiešām policijai vajadzēja apdraudēt divu cilvēku dzīvību. "Tas taču bija tīšs manevrs? Es saprastu, ja būtu braucis viens," pauž motociklists, kurš precizē, ka bēgšanas laikā aiz viņa sēdošā sieviete ir viņa sieva.

"Citās valstīs šis paņēmiens (taranēšana) arī tiek pielietots. Tas tiek darīts, lai novērstu vēl nopietnāku nelaimi. Mēģinot bēgt, motociklsts pats uzņēmās atbildību par to, jo pirms tam tika bloķēts arī ceļš, bet viņš to apbrauca pa trotuāru," Igaunijas portālam "Delfi" norāda policijas pārstāvis Olijs Kivistiks.

Dramatiskie notikumi norisinājās naktī uz sestdienu, kad motociklists ignorēja policijas aicinājumu apstāties un uzsāka bēgšanu, brīžiem paātrinoties līdz 200 km/h un pie tam viņam uz motocikla bija arī pasažiere.

Kad pakaļdzīšanās laikā motociklists samazināja braukšanas ātrumu pirms apļveida krustojuma, aiz viņa sekojošais policijas busiņa "Volkswagen Kombi" vadītājs ietriecās bēgošajā BMW motociklā. Sadursmes rezultātā motocikls apgāzās – abi uz motocikla sēdošie guva traumas, bet sieviete šoka stāvoklī tika hospitalizēta.

Izrādījies, ka Andrē Variks jau vairākus gadus nodarbojas ar "stuntriding" jeb dažādu kaskadiera triku izpildīšanā ar motociklu. Turklāt viņš jau agrāk ir sodīts par dāžadiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, piemēram, pērn vietā, kur atļauts braukt ar 50 km/h, viņš pieķerts, ātrumu pārsniedzam par 27 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!