Foto: AFP/Scanpix

Spānis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas svētdien ASV izcīnīja uzvaru sezonas trešajā pasaules motošosejas čempionāta posmā prestižajā "MotoGP" klasē.

Markess uzvarējis visās piecās "Americas" trasē notikušajās sacīkstēs.

Markess finišā par 3,069 sekundēm apsteidza Valentīno Rosi no "Movistar Yamaha" komandas, bet trešais finišēja spāņa tautietis un komandas biedrs Dani Pedrosa.

Savukārt ceturtais bija "LCR Honda" braucējs Kels Kračlovs, piekto vietu ieņēma Žoans Zarko no "Monster Yamaha" vienības, bet pirmo sešinieku noslēdza Andrea Dovicioso ar "Ducati" komandas.

Tikmēr pirmo divu posmu uzvarētājs Maveriks Vinjaless no "Movistar Yamaha" pēc 20 veiktiem apļiem no sacensībām izstājās, tādējādi zaudējot kopvērtējuma līderpozīciju.

Pēc trim etapiem līderis ar 56 punktiem ir Rosi, kuram ar 50 punktiem seko Vinjaless. Trešo vietu ar 38 punktiem ieņem Markess, ceturtais ar 30 punktiem ir Dovicioso, kuram ar 29 un 27 punktiem seko attiecīgi Kračlovs un Pedrosa.

Pagājušajā sezonā Markess sev trešo pasaules čempiona titulu "MotoGP" klasē nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, otrajā vietā paliekot deviņkārtējam pasaules čempionam Rosi, kurš septiņus titulus ir izcīnījis prestižākajā klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!