Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Nīderlandē triumfēja pasaules čempionāta sestā posma - Eiropas "Grand Prix" - sacensībās MX2 klasē.

Jonass bija ātrākais abos braucienos, posmā tiekot pie maksimāli iespējamajiem 50 punktiem. Otrais ar 40 punktiem bija šveicietis Žeremijs Sīvers, bet trešo vietu ar 36 punktiem ieņēma Beļģijas motosportists Bents van Doninks.

Pirmajā braucienā Jonass, kurš sestdien uzvarēja kvalifikācijā, bija ātrākais startā un nosargāja savu pozīciju līdz pat finišam. Turpat pakausī viņam elpoja beļģis Žiljēns Lībers, kurš Jonasam zaudēja 3,476 sekundes. Savukārt trešais bija amerikānis Tomass Kovingtons, kurš no Jonasa atpalika teju 37 sekundes.

Savukārt otrajā braucienā Jonasam sacensību sākumā izdevās iegūt līderpozīciju, kas arī šoreiz tika nosargāta līdz galam. Otrais finišēja Sīvers, bet trešajā vietā ierindojās van Doninks.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē sešos posmos Jonass iekrājis 242 punktus, kas viņam dod līderpozīciju. Otrais ir Sīvers, kurš ticis pie 223 punktiem, kamēr trešo vietu ar 197 punktiem ieņem Lībers, kurš otrajā braucienā palika bez punktiem.

Sezonas pirmajā posmā Katarā Jonass izcīnīja uzvaru. Iepriekšējo reizi braucienā latvietis bija spējis uzvarēt 2015.gada sezonas beigās, kad bija labākais Meksikā. Savukārt pie pārliecinošas uzvaras latvietis tika arī sezonas trešajā posmā Argentīnā.

Iepriekšējās sezonās šajā klasē dominēja Džefrijs Herlingss, kurš tagad beidzot pārgājis uz MXGP klasi.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Pērn MX2 klasē startēja vēl divi latvieši Kārlis Sabulis un Roberts Justs, kurš iepriekšējā sezonā guva pat četrus smadzeņu satricinājums, kas viņam pēc ārstu ieteikuma licis priekšlaicīgi noslēgt karjeru.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi, bet Latvijas etaps Ķegumā būs nākamais posms pēc Eiropas Lielās balvas izcīņas.

Paralēli šim pasaules čempionāta posmam notika arī Eiropas čempionāta otrais etaps, kur EMX250 klasē latvietis Kārlis Sabulis ierindojās 14.vietā. Tikmēr 125 kubikcentimetru klasē Rainers Žuks nefinišēja punktos un tika klasificēts 38.vietā.

Pirms divām nedēļām notikušajā Eiropas čempionāta pirmajā posmā Sabulis divu braucienu summā izcīnīja augsto ceturto vietu. Viņš pērn noslēdza divu gadu līgumu ar "Yamaha" rūpnīcas pārstāvi Eiropā "Yamaha Motor Europe" un šosezon viņš pārstāv "Astes4-Tesar" komandu.

Pagājušajā sezonā Sabulis, izlaižot trīs no desmit posmiem, EMX250 klasē kopvērtējumā izcīnīja 14.vietu. Tāpat viņš startēja trijos pasaules čempionāta etapos MX2 klasē, katrā no sešiem braucieniem tiekot pie kopvērtējuma punktiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!