Foto: Publicitātes foto

Pašlaik Ņujorkā notiekošajā autoizstādē prezentētās 850 zirgspēku jaudīgās "Dodge Challenger SRT Demon" modifikācijas nosaukumu asprātīgi apspēlējuši Krievijas mediji, piesakot to kā "Viņš jums ir Dēmons", kamēr nacionālajās ziņās nav tiesīgi pat pieminēt Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija vārdu, kur nu vēl viņa īsfilmu "Viņš jums nav Dimons" par premjera Dmitrija Medvedeva korumpētību.

"Dodge Challenger SRT Demon" aprīkots ar 6,2 litru V8 kompresormotoru, kas attīsta 850 zirgspēku jaudu un 1044 ņūtonmetru griezes momentu. Šī sērijveida modifikācija ir paredzēta dragreisa sacensībām un ir par vairāk nekā 100 ZS jaudīgāka nekā jau līdz šim pazīstamā iespaidīgā "Hellcat" versija ar 717 ZS. No "Hellcat" modifikācijas jaunais "Demon" atšķiras ar degvielas iesmidzināšanas sistēmu, kompresora piedziņu un ieplūdes sistēmu.

850 ZS dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. No "Hellcat" modifikācijas "Demon" versijā izmantotā automātiskā transmisija atšķiras ar hidrotransformatoru.

No vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) šis spēkrats paātrinās 2,3 sekundēs. Savukārt ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisa distanci tas pieveic 9,65 sekundēs, finišā sasniedzot 224 km/h.

Turklāt "Dodge Challenger SRT Demon" jau ir uzstādījis vairākus pasaules rekordus sērijveida automobiļiem. Piemēram, startējot no vietas, šis automobilis "spolēšanu" spēj paveikt uz diviem riteņiem (tā, ka priekšējie ir pacēlušies augšā) 89 centimetru distancē. Tāpat 850 ZS jaudīgā "Demon" pilots paātrinājumā izjūgt ķermeņa pārslodzi, kas par 80% pārsniedz viņa masu jeb 1,8G – vislielāko sērijveida automobiļu konkurencē.

Salīdzinājumā ar "Hellcat" versiju šim "Demon" svars ir samazināts par 90 kilogramiem, kas ir panākts, atsakoties no aizmugurējā un pasažieru sēdekļa un audio sistēmas, kā arī uzstādot vieglākas bremzes. Tomēr klients var izvēlēties šos krēslus uzstādīt savā spēkratā un tas viņam maksās tikai vienu dolāru par vienību. Arī iztrūkstošo audio sistēmu var papildināt ar 900 vatu "Harman Kardon".

Ņemot vērā, ka "Dodge Challenger SRT Demon" paredzēts dragreisa sacensībām, autoražotājs klientam piedāvā iegādāties arī dragreisa riepas, dzinēja pārbūves komplektu sacīkšu degvielai, kā arī dažādus instrumentus un detaļas speciāli dragreisam.

Pavisam tiks izgatavoti trīs tūkstoši "Dodge Challenger SRT Demon" eksemplāru un vēl 300 vienības Kanādas tirgum. Automobiļa cenu ražotājs neatklāj. Atgādinām, ka ASV tirgū 717 ZS jaudīgā "Hellcat" modifikācija maksā no 64 tūkstošiem dolāru, tādēļ, visticamāk, "Demon", kā pieļauj amerikāņu mediji, maksās no kādiem 80 tūkstošiem dolāru (75 tūkstoši eiro).



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!