Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") otro posmu, kas šajā nedēļas nogalē notiek Portugālē, Montalegres trasē, trīs Latvijas piloti ir iesākuši teicami, uzrādot konkurētspējīgus un daudzsološus rezultātus pirmajās divās kvalifikācijas kārtās.

Prestižākajā "Supercar" klasē pēc diviem kvalifikācijas braucieniem abi Latvijas braucēji - Jānis Baumanis un Reinis Nitišs - ir iekļuvuši TOP 10. Jānim veiksmīgāks bija pirmais brauciens, kurā viņš uzrādīja ceturto labāko rezultātu, kamēr Reinim ātrāks izdevās otrais, kurā jēkabpilietis veica vairākus apdzīšanas manevrus un bija astotais ātrākais. Divu braucienu vērtējumā Baumanim astotā, Nitišam - 10. vieta. Līderis ir zviedrs Johans Kristofersons, kurš uzvarēja abos braucienos.
Eiropas čempionāta ("EuroRX") sezonu ir iesākusi arī "Super1600" klase, ko pārstāv Artis Baumanis.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā viņš uzvarēja savā braucienā, bet summā bija piektais ātrākais. Otrajā braucienā, startējot līderu grupā, viņš izvēlējās piesardzīgāku taktiku un uzrādīja sesto labāko laiku. Arī divu braucienu summā Artis ir sestais.

Svētdien sportisti aizvadīs atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, pusfinālus un finālbraucienus.
Plašāku informāciju par Portugāles posma pirmās dienas notikumiem lasiet portāla "Delfi" ekskluzīvās teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!