Foto: Publicitātes foto
Gadu kopš Latvijā ir pieejama dīzeļdegviela "Neste Pro Diesel", tā ir uzpildīta vairāk nekā pusmiljonu reižu. "Neste" veiktās klientu aptaujas rezultāti parāda, ka ir ievērojami augusi patērētāju izpratne par dažādām dīzeļdegvielām un to noteicošajām atšķirībām, kā arī arvien svarīgāka autobraucēju izvēlē kļūst degvielas kvalitāte un tās ietekme uz transportlīdzekli.

Jau iepriekš tika ziņots, ka "Neste Pro Diesel" atsķirība no citām tirgū pieejamajām dīzeļdegvielām ir progresīvas pārstrādes tehnoloģijas un augstākas kvalitātes ogļūdeņraža frakcijas. "Neste Pro Diesel" ir pirmā un pašlaik vienīgā dīzeļdegviela pasaulē, kas spēj izpildīt Pasaules degvielas hartas stingrākās – 5. direktīvas – prasības.

"Neste" veiktā klientu aptauja 2016. gada noslēgumā liecina, ka vairāk nekā puse jeb 52% aptaujāto autobraucēju, kas ir izmēģinājuši "Pro Diesel", turpina lietot tikai šo dīzeļdegvielu. Aptaujas rezultāti liecina, ka autobraucējos joprojām ir neuzticība pret rapša izcelsmes biopiedevu – vairāk nekā puse respondentu (53%) ir atzinuši, ka izvēlas "Pro Diesel" tādēļ, ka tai nav pievienota rapša biodegvielas piedeva.

"Neste Pro Diesel" ir izstrādāta Somijas vadošajā naftas un atjaunojamo degvielu pārstrādes uzņēmumā "Neste", Porvo, Somijā. Tā ir piemērota visām vieglajām un smagajām automašīnām ar dīzeļdzinējiem, neatkarīgi no to ražošanas gada.

Kopš ceturtdienas, 20. aprīļa, "Pro Diesel" ir iespējams uzpildīt "Neste" stacijās arī Igaunijā, tādējādi progresīvā dīzeļdegviela tagad ir pieejama autobraucējiem visās trīs Baltijas valstīs un Somijā.

Latvijā, pieprasījumam pēc "Pro Diesel" gada laikā arvien augot, "Neste" turpina paplašināt DUS skaitu, kurās pieejama unikālā degviela, – pašlaik to var iegādāties jau vairāk nekā pusē "Neste" staciju visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!