Foto: FIAWorldRallycross.com

Otrais pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posms risināsies šajā nedēļas nogalē Portugālē, Montalegres trasē, kas līdz šim sportistus sagaidījusi ar ļoti atšķirīgiem laika apstākļiem.

"Sacensības Portugālē savā ziņā ir kā loterija, jo pēdējos gadus mūs tur sagaidījuši ļoti dažādi apstākļi – pirms četriem gadiem tur valdīja sals un sniegs, 2014. gadā saules staros varēja apdedzināt vaigus, bet jau pērn pār trasi saimniekoja teju orkāna spēka lietusgāzes," saka "EKS" komandas braucējs Reinis Nitišs. "Circuito Internacional de Montalegre trase ir ar savu "odziņu" – viena no tām ir 250 metrus garā starta/finiša taisne, kuras izskaņā jāpieņem lēmums par "Joker" apļa stratēģiju. Tāpat arī trases reljefs, kas ne vien lieliski reprezentē kalnaino Montalegres apkārtni, bet arī padara dalību sacensībās par aizraujošu piedzīvojumu, rūpējoties par skatītāju atmiņās paliekošiem braucieniem!"

Ar dalītām jūtām uz Portugāli pošas Nitiša komandas biedrs, sezonas pirmā posma uzvarētājs Matiass Ekstrēms - pērn Montalegres sacīkste bija vienīgā, kurā 2016. gada čempionam neizdevās iekļūt finālā. "Sezonas sākumu labāku nevarējām vēlēties, tagad mums ir jādodas uz Montalegri," saka zviedru pilots. "No pagājušā gada Portugāles posma man ir gan labas, gan sliktas atmiņas. Līdz pusfinālam viss noritēja pēc plāna, bet tad viena kļūda man maksāja vietu finālā."

Savukārt "Team STARD" latviešu pilots Jānis Baumanis uz Portugāli dodas ar lielāku pārliecību un cerībām. "Sajūtas ir daudz labākas nekā pēc pirmā posma Barselonā, jo ir labāk iepazīta mašīna un aizvadīti testi," portālam "Delfi" atklāja Baumanis. "Tagad esmu vairāk pārliecināts gan par mašīnu, gan savām spējām, tā kā rezultāts ir jāuzlabo."

Kā ziņojām, sezonas pirmajā posmā Spānijā Reinis Nitišs iekļuva pusfinālā un ieņēma 10. vietu, kamēr Jānis Baumanis piedzīvoja sadursmi kvalifikācijā un pusfinālā neiekļuva. Viņš čempionāta pirmo posmu noslēdza 15. vietā.

"Supercar" klasē Portugālē startēs 21 dalībnieks, toties pirmo startu ("Euro RX") aizvadīs Eiropas čempionāta dalībnieki, ieskaitot Latvijas pārstāvi Arti Baumani, kurš šosezon kopā ar 2016. gada čempionu, ungāru Kristianu Sābo pārstāv "Volland Racing" un brauks ar "Škoda Fabia". Arta Baumaņa pārstāvētajā "Super1600" klasē pieteikušies startēt 30 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!