Foto: DELFI
Aizvadītajā svētdienā, 9. aprīlī, Ķīpsalā ar kopīgo auto signalizēšanu veiksmīgi noslēdzās Baltijas lielākais autodzīves notikums – starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2017", kas apvienoja četras tematiskās sadaļas – "Auto", "Transporta tehnika", "Auto mehānika" un "Auto Exotica".

Trīs dienu laikā "Auto 2017" apmeklēja 40 987 interesenti, kas ir par 20% vairāk nekā pērn. Turklāt 26% apmeklētāju bija speciāli aicināti nozares profesionāļi un biznesa klienti. Pārējie izstādes apmeklētāji pārstāvēja visdažādākās automīļu auditorijas: sākot no pieredzējušiem šoferiem un autosporta entuziastiem, beidzot ar ģimenēm ar topošajiem autobraucējiem.

Izstādē "Auto 2017" jaunākos automobiļu modeļus, tūninga šedevrus, klasiskos spēkratus, komerctransportu, autoservisu aprīkojumu, instrumentus un citus autoindustrijas jaunumus demonstrēja 203 izstādes dalībnieki.

"Esmu priecīgs, ka kopīgais darbs ir vainagojies ar labiem rezultātiem – kvalitatīvu izstādes saturu, daudzveidīgu piedāvājumu un vērienīgu apmeklētāju skaita pieaugumu," komentē izstādes "Auto" vadītājs Gints Šāvējs.

Viskarstākais jaunums bija apvidus automobilis "Renault Koleos", kas bija atceļojis tieši no Ženēvas starptautiskās autoizstādes. Svinīgu jaunākā modeļa prezentāciju bija sagādājusi "Honda", kas demonstrēja jaunākās paaudzes "Civic" modeli. Tāpat pirmizrādi Ķīpsalā piedzīvoja "Land Rover Discovery", "Peugeot 5008", "Nissan Micra" un "Hyundai i30".

Vislielāko rezonansi medijos un sabiedrībā izraisīja izstādes skaļākajā sadaļā "Auto Exotica" eksponētais miljonu vērtais Betmena automobilis, kas ir ne tikai vizuāli iespaidīgs, bet arī reāli funkcionējošs auto.

Pēc izstādes Betmena auto īpašnieks Leifs Garvins Alderskans saviem "Facebook" sekotājiem atzina: ""Auto 2017" ir viens no vislabākajiem un visprofesionālāk noorganizētajiem autošoviem, kurā esmu pabijis. Ar lielāko prieku Latvijā atgrieztos atkal – kādā no nākamo gadu izstādēm".

Nākamā izstāde – "Auto 2018" – notiks 2018. gadā no 13. līdz 15. aprīlim.

Izstādi "Auto" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!