Foto: AZ / Autogespot.com

Jau nedēļu sociālajos tīmekļos figurē un arī "DELFI Aculiecinieks" saņēmis attēlus ar kādu jaunu superauto Rīgas ielās – vācu tūninga kompānijas "Mansory" pārveidoto "Ferrari 488 Spider" rodsteru, kas tikai pirms mēneša debitēja Ženēvas starptautiskajā autoizstādē, ir vairākus simtus tūkstošus eiro vērts un kā īpašnieks ir saistīts finanšu piramīdu.

Dzeltenais "Ferrari" šajā modifikācijā ir ar "Mansory 4XX Siracusa Spider" nosaukumu. Šīs tūninga versijas automobilis pasaules mēroga pirmizrādi piedzīvoja nule notikušajā Ženēvas autoizstādē, kas norisinājās no 9. līdz 19. martam. No standarta "Ferrari 488 Spider" tas atšķiras ne tikai ar palielinātu veiktspēju, bet arī agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu un citiem "sporta" aksesuāriem.

Standarta "Ferrari 488 Spider" debitēja 2015. gada rudenī kā "458 Spider" modeļa pēctecis. Tāds tiek aprīkots ar 3,9 litru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 670 zirgspēku jaudu un 760 ņūtonmetru. Tomēr "Mansory" versijā tā atdeve palielināta līdz 790 zirgspēkiem (+120 ZS) un 870 ņūtonmetriem (+110 Nm). Rezultātā šis "Mansory" pārbūvētais "Ferrari" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 2,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 341 km/h.

Cik maksā šāds superauto? "Mansory" tā cenu publiski neatklāj. Standarta "Ferrari 488 Spider", uz kā bāzes tas tapis, maksā no 290 tūkstošiem eiro. Atsevišķos (apšaubāmas reputācijas) interneta resursos "Mansory 4XX Siracusa" vērtība norādīta kā 750 līdz 800 tūkstoši ASV dolāru.

Tomēr, ņemot vērā pārbūves samērā nelielo apjomu un līdz šim līdzīgu superauto projektu oficiāli publicētās cenas, tik liela pievienotā vērtība ir maz ticama. Visdrīzāk šie interneta resursi modifikācijas nosaukumā esošo "4XX" piebildi ir sajaukuši ar līdzīgā nosaukuma "FXX", kas ir "Ferrari" radīts īpaši ekskluzīvs superauto braukšanai tikai pa trasi un kas tā arī maksā.

Šī "Mansory" modifikācija, pēc autora domām, visdrīzāk klientam pat nedubulto "Ferrari 488 Spider" standarta vērtību. Turklāt šīs modifikācijas superauto nav skaitā ierobežotā sērijā (kas citkārt papildus palielina vērtību), un "Mansory" šādu "4XX Siracusa" pārveidojumu pakotni piedāvā arī jau esošajiem "Ferrari 488 GTB" un "488 Spider" superauto īpašniekiem.

5. aprīlī kāds aculiecinieks šo "Ferrari" nofotografēja Rīgā, uz Brīvības gatves, kad to apturēja ceļu policija. Šajā pašā dienā "Mansory" pārveidotais "Ferrari" devās arī uz tehnisko apskati, kuru ieguva tikai uz pusgadu, jo tam transportlīdzekļu reģistrā ir atzīme "Ievests uz laiku. Aizliegts reģistrēt Latvijā", liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Iespējams, šāda atzīme spēkratam piešķirta, jo īpašnieks nav spējis uzrādīt tā pārbūves sertifikātu.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, Latvijā šim "Ferrari" kā īpašnieks ir norādīts Igaunijas uzņēmums "STARBRIGHT", bet kā turētāja – Betija Markopa.

Pēc Igaunijas uzņēmumu reģistra publiski pieejamajiem datiem, "STARBRIGHT" uzņēmuma pamatkapitāls ir 2500 eiro un kā vienīgais valdes loceklis ir norādīts Kari Wahrloos. Ja ielūkojas šīs personas "Facebook" profilā, viņš kā savu dzīvesbiedri ir norādījis "Ferrari" turētāju Betiju Markopu (šis vārds un uzvārds joprojām redzams sievietes "Facebook" profila interneta adresē, kamēr viņa pati sevi šajā sociālajā tīmeklī ar laiku pārdēvējusi par "Bella Betija Wahrloos").

Savukārt kā savu pamatnodarbošanos Kari Wahrloos norādījis uzņēmumu "OneCoin", par kuru Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ne reizi vien publicējusi brīdinājumu. Pēc FKTK ieskatiem, "OneCoin" ir veidots pēc finanšu piramīdas principiem. Plašu atmaskojošo analīzi par "OneCoin" darbību Baltijā publicējuši entuziasti no vortāla BMWPower.lv rakstā "OneCoin – gada uzmetiens".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!