Ceturtdien, 6. aprīlī, no Zviedrijas ar prāmi ieradies miljonu vērtais Betmena automobilis, kas no Rīgas ostas līdz Ķīpsalai, kur no 7. līdz 9. aprīlim norisināsies izstāde "Auto 2017", brauca savā gaitā, kas iemūžināts arī video.

Šis unikālais betmobilis ir radīts pēc Tima Bērtona 1989. gada supervaroņu filmas "Batman" redzamā spēkrata parauga. Šis ir pirmais betmobilis, kas ir identiska mēroga un reāli funkcionējošs auto, ko sertificējusi arī kinostudija "Warner Bros.".

Šis sešus metrus garais betmobilis ir aprīkots ar 550 zirgspēku jaudīgu V8 dzinēju. Projekta autors aprēķinājis, ka viņam šī betmobiļa radīšana izmaksājusi veselu miljonu eiro.

Betmena automobilis nākamajās trijās dienās būs apskatāms Ķīpsalas izstādes "Auto 2017" skaļākajā un krāšņākajā sadaļā "Auto Exotica 2017".

Neskaitot tūninga, sporta un klasiskos automobiļus, izstādē "Auto 2017" vēl arī būs vairāku jauno sērijveida automobiļu Baltijas mēroga pirmizrādes, komerctransports, transporta un industriālā tehnika, kā arī specializētais autoservisu aprīkojums.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!