Foto: EKS
Latvijas pilots Reinis Nitišs ("EKS") jauno pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu Spānijā iesāka ar iekļūšanu pusfinālā, taču par fināla sešinieku pacīnīties nespēja; savukārt Jānis Baumanis Spānijas posmā palika 15. vietā.

Pusfinālā Nitišam neizdevās starts, kas atmeta viņu uz pēdējo, sesto, pozīciju, un sešu apļu laikā Reinim tā arī neizdevās uzlabot savu situāciju un pacīnīties par finālu.

Sezonas pirmo uzvaru Spānijā izcīnīja pagājušā gada čempions un Nitiša komandas biedrs Matiass Ekstrēms ("EKS"), kurš ne uz brīdi neatdeva vadību finālbraucienā. Otro vietu ieguva viņa kolēģis no DTM seriāla Timo Šaiders, bet par pjedestāla trešo pakāpienu gan izvērtās pamatīga cīņa starp Andreasu Bakerūdu, Peteru Solbergu un Tomiju Hansenu. Šai cīņā pārāks izrādījās Bakerūds, kurš finišā ielidoja kā trešais.

Svētdienas pirmā kvalifikācija ļoti neveiksmīga izvērtās Jānim Baumanim ("Team STARD"), kurš ar konkurentu "palīdzību" tika izslēgts no tālākās cīņas par iespēju tikt pusfinālā. "Sacensības beigušās bez pusfināla, jo sadursme trešajā kvalifikācijā, ko pēc starta izraisīja Kevins Eriksons un Gajs Vilkss, liedza Jānim turpināt cīņu par iekļūšanu pusfinālā, kas būtu pavisam reāli," pastāstīja Jāņa tēvs un menedžeris Andris Baumanis. "Atliek gatavoties nākamajām sacensībām. Nākamnadēļ ir testi un tad jau dosimies uz nākamo posmu daudz labāk sagatavojušies. Ātrums mašīnām ir, atliek piestrādāt pie niansēm un jācer, ka veiksme būs mūsu pusē."

Pēc četrām kvalifikācijas kārtām Jānis Baumanis ieņēmis 15. vietu. Ārpus pusfināla palika arī Jāņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs, deviņkārtējais WRC čempions Sebastjens Lēbs ("Team Peugeot Hansen"), Kevins Eriksons ("MJP Team Austria") un Niklass Gronholms ("GRX").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!