Foto: Publicitātes foto

Zviedru superauto ražotāja "Koenigsegg" dibinātājs un vadītājs Kristians fon Kēnigsegs (attēlā) uzskata, ka uzņēmuma jaunais V8 dzinējs, kas tiks uzstādīts "Spyker" markas jaunākajos modeļos, kalpos 200 gadus, intervijā izdevumam "Road and Track" atklājis Kēnigsegs.

Pēc Kēnigsega vārdiem, jaunais V8 dzinējs spēj izturēt 1500 zirgspēku jaudu, tomēr "Spyker" modeļu gadījumā tā jauda būs 600 ZS robežās. Turklāt no šī dzinēja jaudīgākās versijas tas atšķiras būtībā tikai ar kompresijas pakāpi un citādu degvielas iesmidzināšanas sistēmu. Kā norādīja Kēnigsegs, šis agregāts ir "praktiski ložu necaurlaidīgs".

"Spyker" markas vadītājs Viktors Millers papildināja, ka aizstājēju "Audi" motoriem, kurus līdz šim izmantoja "Spyker", uzņēmums izvēlējies no pieciem pretendentiem. Viņš "Spyker" automobilī vēlējās uzstādīt tieši atmosfērisko dzinēju, jo viņam nepatīkot turbopūtes motoru svilpoņa. Konkursa rezultātā uzvarējis "Koenigsegg".

Pirmais "Spyker" modelis, kas iegūs "Koenigsegg" dzinēju, būs "C8 Preliator Spyder". Versijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu tas līdz 100 km/h paātrināsies 3,6 sekundēs, bet maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 322 km/h.

Pavisam tiks izgatavotas tikai 100 vienības "Spyker C8 Preliator Spyder" rodsteru. Katrs no šiem spēkratiem maksās no 400 tūkstošiem eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!