Foto: Publicitātes foto

Jau pēc diviem mēnešiem, 7. maijā, Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) "Youngtimer Rally" entuziasti uzsāks sesto sezonu. Šogad pavisam plānoti deviņi pasākumi, portālu "Delfi" informēja AAK.

Latvijā pēdējos gados arvien populārāka kļūst klasisko auto kultūra – tiek pirkti, restaurēti un baudīti senie spēkrati. Uz ielām biežāk redzami ne tikai padomju ražojumi, bet arī interesanti klasiskie "Porsche", "Alfa Romeo", BMW, "Opel" un pat "Ferrari" modeļi.

Tieši 70. un 80. gadu modeļi, kas zināmi kā "youngtimer", ir tie, kas tiek iegādāti visbiežāk. Šo gadu automašīnas ir uzticamākas, komfortablākas un dinamiskākas, salīdzinot ar "oldtimeriem" (līdz 1945. gadam ražotie) vai žiguļiem, līdz ar to arī pasākumi šiem auto ir nedaudz sportiskāki un ar garāku veicamo distanci.

Šo gadu laikā ir audzis gan "Youngtimer Rally" pasākumu līmenis un skaits sezonā, gan arī dalībnieku skaits – salīdzinot ar pirmo gadu, tas ir palielinājies desmitkārtīgi. 2016. gads arī bija pirmais, kad divos no pasākumiem piedalījās vairāk kā 100 automašīnu. Arī šogad, Latvijas Antīko automobiļu kluba 45 gadu jubilejas sezonā, "youngtimer" automašīnu entuziasti tiks aicināti piedalīties deviņos pasākumos.

Sezona tiks iesākta 7. maijā Ķīpsalā, "Riverside" kempinga teritorijā, ar "Youngtimer Cars&Coffee" salidojumu. Šis ir brīva formāta pasākums ar kafijas baudīšanu, prezentācijām, sarunām, konkursiem un spēkratu atrādīšanu. Interesentiem būs iespēja aplūkot vairāk nekā 150 klasiskās automašīnas no Latvijas un kaimiņvalstīm. Skatītājiem pasākums būs bez maksas. Šāda paša formāta salidojumu 10. septembrī rīkos pie Rīgas Motormuzeja.

19. maijā ar dalību Latvijas Rallija Čempionāta posmā "Rally Talsi 2017" sāksies sezonas sportiskā daļa. Šogad rallijam ir jauns formāts, tādēļ "youngtimer" dalība pasākumā norisināsies piektdienā. Dalībniekus sagaida jauni, interesanti posmi un garāka kopējā distance. Kopā plānoti četri grants posmi un divi pilsētas posmi. Plānotais dalībnieku skaits – 30 ekipāžas.

4. jūnijā un 27. augustā norisināsies ikgadējās "Youngtimer Rally Trases dienas" Biķernieku trasē pa auto apli, arī šogad treniņu formātā ar instruktoru klātbūtni. Dalībniekiem tiks dota iespēja doties trasē četras reizes pa 10 minūtēm. Plānotais dalībnieku skaits – 50 automašīnas.

Gada galvenais "Youngtimer Rally" pasākums 1. un 2. jūlijā atgriežas Liepājā. Divu dienu laikā norisināsies gan regularitātes rallija posmi, gan foto orientēšanās rallijs un asfalta posmi, gan kultūras programma. Starts un finišs būs Liepājā, bet maršruts vedīs arī uz Lietuvu. Plānotais dalībnieku skaits – 30 ekipāžas.

5. augustā "Youngtimer Rally" viesosies atjaunotajā Mūsas trasē, kuras jaunais nosaukums ir "Mūsa Raceland". Pasākums paredzēts gan "Cars&Coffee" formāta, gan ar iespēju izmēģināt autotrasi. Pasākums būs arī draudzīgs ģimenēm ar bērniem.

23. septembrī norisināsies "Youngtimer Rally & HELL Mežezers 2017" – tradicionālās kalnā braukšanas sacensības ar startu Pļaviņās un noslēgumu Odzienas pilī. Plānotais dalībnieku skaits – 30 ekipāžas.

Sezonu noslēgs 7. oktobrī ar vienas dienas regularitātes ralliju pa Biķernieku trasi, iekļaujot gan auto apli, gan moto apli, kā arī rallijkrosa trasi. Šis pasākums būs kā saldais ēdiens gan pilotiem, gan stūrmaņiem – posmi pa mainīga seguma ceļiem, sarežģītas konfigurācijas un veselīga konkurence. Plānotais dalībnieku skaits – 50 ekipāžas.

Detalizētāka informācija par "Youngtimer Rally" pasākumiem ir atrodama mājaslapā – www.youngtimerrally.lv. Jebkuram interesentam ar atbilstošu tehniku ir iespēja piedalīties šajos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!