Foto: FIAWorldRallycross.com

Bijušā pasaules rallija čempiona Markusa Gronholma dēls Niklass 2017. gada pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") startēs ar savu komandu - "GRX" un ar pazīstamās sporta mašīnu kompānijas "M-Sport" būvētu "Ford Fiesta RX Supercar", ar ko iepriekš brauca amerikāņu superzvaigzne Kens Bloks.

20 gadus vecais Niklass Gronholms piedalīsies visos 12 "World RX" posmos un startēs sadarbībā ar titulēto Eiropas rallijkrosa čempionāta ("Euro RX") komandu "Set Promotion".

Debitējis "World RX" 2015. gadā, aizvadot vienu posmu Zviedrijā, pērn Niklass Gronholms piedalījās visos čempionāta posmos, divreiz iekļūstot pusfinālā.

"Šogad visam vajadzētu būt vieglāk, jo es zinu, kāda ir kura trase un zinu, ko tās prasa - tas ir liels pluss, salīdzinot ar pagājušo gadu," saka jaunais somu pilots. "Ziemā mājās Somijā daudz braucām pa sniegu un ledu; pērn tās bija tikai pāris dienas un tad vēl pāris dienas rallijkrosa mašīnā. Šogad būsim daudz labāk sagatavojušies. Zinu visus, kas strādā mūsu komandā un domāju, ka šogad mums veiksies labāk. Viss ir mūsu pašu rokās un līdz ar to vieglāk kontrolējams."

"Šogad mums ir jauna mašīna - "Ford Fiesta RX Supercar", ar ko iepriekš brauca Kens Bloks," stāsta WRC čempions un komandas īpašnieks Markuss Gronholms. "Mūsu mehāniķi šobrīd atrodas "M-Sport" bāzē un gatavo mašīnu sezonai, tā būs gatava pēc pāris nedēļām, un mums būs atlicis vēl pietiekami daudz laika pirmssezonas testiem. Pagājušā gada sezona Niklasam bija ļoti grūta, jo mēs ienācām kā iesācēji un uzreiz pasaules čempionātā. Tagad vajadzētu būt vieglāk, jo viņš jau zina trases un ziemā ir gatavojies. Mašībai, cerams, būs daži uzlabojumi, īpaši dzinējā, un ja tā būs konkurētspējīga, domāju, varam uzrādīt dažu labu augstvērtīgu rezultātu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!