Foto: Rihards Baumanis

"STARD World RX Team" vadītājs, bijušais WRC braucējs Manfrēds Štols, pamatojot pilotu izvēli 2017. pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sezonai, atzina, ka latvietis Jānis Baumanis un krievs Timurs Timerzjanovs ir augstākā līmeņa braucēji, kuru pieredze palīdzēs komandai cīņā par kopvērtējuma punktiem.

"Vispirmām kārtām, viņi abi ir absolūti augstākā līmeņa rallijkrosa piloti," par braucēju sastāvu saka Štols. "Abi sazinājās ar mani, jo vēlējās sadarboties ar mani un "Stohl Racing". Mūsu galvenais mērķis tagad ir attaisnoto šo uzticību un sniegt viņiem iespējami labāko sacensību servisu."

"Pagaidām ir grūti jebko paredzēt, jo čempionātā ir ļoti spēcīgas rūpnīcu komandas, kā arī citas ar spēcīgu pilotu sastāvu, taču arī mums ir cerības, jo atšķirībā no citām autosporta disciplīnām rallijkrosā privātajām komandām joprojām ir iespējas cīnīties un konkurēt," austriešu speciālists atzinis sarunā ar "World RX".

"STARD World RX Team" šāgada pasaules čempionātā startēs ar divām pilnīgi jaunām mašīnām - "Ford Fiesta RXS Evo 3 Supercar". "Šo mašīnu bāze ir modeļi, ko "STARD" izstrādāja un uzbūvēja 2015. gadā un 2016. gadā optimizēja "World RX Team" vajadzībām," skaidro Štols. "Mūsu inženieri tagad intensīvi strādā pie jaunākajiem "Evo 3" uzlabojumiem."

Bijušais rallija pilots atzīst, ka arī pats labprāt piedalītos "World RX" sacensībās, taču daudzie projekti, kuros Štols iesaistījies, liedz viņam šo prieku. "Es joprojām ļoti gribu startēt, taču to piepildīt ir diezgan neiespējami, ja skatāmies reāli," viņš saka. "Ņemot vērā visus projektus, kuros esmu iesaistījies, pašam piedalīties "World RX" šobrīd neizskatās iespējami."

"STARD" ("Stohl Advanced Research and Developement") ir viens no "Stohl Group" darbības virzieniem.

Kā ziņojām, 2017. gada pasaules un Eiropas ("Euro RX") rallijkrosa čempionātā startēs trīs Latvijas piloti - Reinis Nitišs, Jānis un Artis Baumaņi, kā arī viena komanda ar Latvijas licenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!