Foto: DELFI
Piektdien, 24. februārī, Rīgas Motormuzejā tika atklāta izstāde "Garāža", kur ir izrādīti jaunākie un spilgtākie 2016. gada Latvijas Antīko automobiļu kluba biedru un citu auto kolekcionāru atradumi. Izstādē ir aplūkojami desmit dažādu laiku un stilu automobiļi, turklāt katram no šiem auto ir savs īpašais stāsts.

Senākais izstādē redzamais auto ir 20. gadsimta itāliešu veterāns "Aurea", ko pats auto īpašnieks dēvē par nejaušu, bet ļoti laimīgu atradumu. Auto uziets Austrālijā kādā konteinerā, meklējot kāda cita auto trūkstošās detaļas. Kā izrādās, līdz mūsdienām saglabājušies tikai trīs "Aurea" markas automobiļi, no tiem izstādē eksponētais ir pasaulē vienīgais zināmais "Aurea 600" auto modelis.

Savukārt angļu aristokrātijas pārstāvi "Jaguar MK VIII" savulaik piemeklējis pavisam bēdīgs liktenis. Automobilis 2009. gadā tika atrasts ASV, kur vairākus gadus pēc postošās viesuļvētras Katrīna tas atradies garāžā zem ūdens. Stipri bojātais spēkrats atceļojis līdzi Latvijai, kur veikta profesionāla restaurācija.

Izstādē ir apskatāmi arī klasiski 30. gadu dizaina tradīcijās ieturētie amerikāņu "Packard" un "La Salle", kas pārsteidz ar saviem ievērojamajiem izmēriem. Tāpat ir apskatāmi arī "Fiat" koncerna pārstāvji: "Alfa Romeo Giulia", "Lancia" ar "Pininfarina" virsbūvi un "Fiat 1500 S".

Izstādes atklāšanas pasākumā piedalījās eksponēto auto īpašnieki un Latvijas Antīko automobiļu kluba biedri.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!