Foto: Publicitātes foto

Vācijā ugunsdzēsēji speciālā mediju pasākumā sagrieza jaunās paaudzes "Porsche Panamera" modeļa virsbūvi, uz šī jaunā spēkrata apgūstot metodiku cietušo glābšanā pēc ceļu satiksmes negadījuma.

Ugunsdzēsējiem šo vairāk nekā 100 tūkstošus eiro vērto automobili piešķīra pats "Porsche" autoražotājs no saviem jaunā "Panamera" izmēģinājuma prototipu krājumiem. Turklāt ugunsdzēsēji šo automobili sagrieza pēc speciālās "Porsche" sagatavotas shēmas, kas ļauj to paveikt maksimāli ātri un efektīvi, lai avārijas gadījumā atbrīvotu cietušos.

Savukārt 2013. gadā "Mercedes-Benz" bija pirmais, kurš uz saviem jaunajiem automobiļiem izvietoja QR kodus, kurus noskenējot bija pieejama attiecīgā virsbūves sagriešanas shēma glābšanas dienestiem.

Autoražotāju nodrošinātajās tamlīdzīgajās shēmās ir ne tikai attēlota virsbūves struktūra, bet arī atzīmētas atrašanās vietas gaisa spilveniem, akumulatoram, degvielas tvertnei, elektrības vadiem, bet hibrīda un elektromobiļu gadījumā – arī augstās voltāžas sistēmas shēma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!