Foto: EKS

Jēkabpilietis Reinis Nitišs 2017. gada pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sezonu aizvadīs pagājušā gada čempionkomandā "EKS" kā vienības trešais pilots, informē sportista pārstāvji.

Līdz ar to "EKS" komanda 2017. gada sezonā startēs ar trim pilotiem - ar "Audi S1 EKS RX quattro Supercar" klases automašīnām brauks 2016. gada čempions un komandas īpašnieks Matiass Ekstrēms, soms Tomass Heikinens un vienības jaunpienācējs Reinis Nitišs.

"Pievienoties čempionvienībai ir katra braucēja sapnis," atzīst Reinis. "Šī man ir unikāla iespēja un esmu pateicīgs "Audi" un "EKS" komandai par sniegto uzticības kredītu. Lai to sasniegtu, esmu vairākus gadus smagi strādājis un tas nekad nebūtu iespējams bez ģimenes, atbalstītāju un manas komandas palīdzības. "World RX" šobrīd attīstās ļoti strauji un pievienošanās "Audi" komandai ir liels solis manā pilota karjerā!"

Kā zināms, pērnā gada sezonu Reinis Nitišs iesāka "All-Inkl.com Muennich" komandā, bet noslēdza savā pirmajā pasaules čempionāta komandā "Olsbergs MSE".

"Kopā ar "Audi Sport" smagi strādājām, lai šogad varētu startēt ar trim spēkratiem, un esmu priecīgs, ka mums ir izdevies to realizēt," saka Ekstrems, kura komanda šogad saņems arī "Audi AG" rūpnīcas atbalstu. "Lai arī Reinis ir tikai 21 gadu jauns, viņam ir liela rallijkrosa pieredze un mēs viņā saskatām spēcīgu pilotu!"

2013. gadā Reinis Nitišs izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu priekšpiedziņas "Super1600" ieskaites klasē. Gadu vēlāk, 18 gadu un 181 dienas vecumā, Nitišs kļuva par līdz šim jaunāko pasaules rallijkrosa čempionāta posma uzvarētāju un PČ sezonu noslēdza trešajā vietā braucēju kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!