Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi sportisko hečbeku "RS3 Sportback", kas attīsta 400 zirgspēku jaudu. Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Audi RS3 Sportback" aprīkots ar 2,5 litru pieccilindru turbomotoru, kas aizgūts no "Audi TT RS" modifikācijas un ticis modernizēts. Maksimālais griezes moments 480 ņūtonmetru pieejams 1700 līdz 5850 apgr./min diapazonā.

400 ZS dzinējs sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu ar diviem sajūgiem un pilnpiedziņas transmisiju "quattro" ar daudzdisku viskosajūgu aizmugurējā riteņu asī.

No vietas līdz 100 km/h "Audi RS3 Sportback" paātrinās 4,1 sekundē – par 0,2 sekundēm ātrāk nekā līdzšinējā sportiskā hečbeka versija. Maksimālais braukšanas ātrums elektriski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Par papildu samaksu ātruma ierobežojums pārceļams pie 280 km/h atzīmes.

Tāpat par papildu samaksu "Audi RS3 Sportback" modifikācijai pieejama adaptīvā balstiekārta, keramiskās bremzes un 705 vatu "Bang & Olufsen" audio sistēma.

Tirdzniecībā Eiropā "Audi RS3 Sportback" nonāks jau aprīlī un maksās no 54 600 eiro, savukārt sedana versijā – no 55 900 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!