Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" oficiāli atklājusi visjaudīgāko "Octavia" modeļa versiju markas pastāvēšanas vēsturē. Jaunā modifikācija ieguvusi "RS 245" nosaukumu un plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīta martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Škoda Octavia RS 245" aprīkota ar divlitru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 245 zirgspēku jaudu un 370 ņūtonmetru griezes momentu. Tas ir attiecīgi par 15 ZS un 20 Nm vairāk nekā "RS" standarta versijā.

Motors šajā versijā tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju automātisko pārnesumu DSG. Atgādinām, ka standarta "RS" versijā DSG transmisija ir ar sešiem pārnesumiem.

"Škoda Octavia RS 245" būs pieejama kā liftbeka, tā arī universāļa virsbūvē. Pirmajā gadījumā automobilis līdz 100 km/h paātrinās 6,6 sekundēs, bet otrajā – 6,7 s. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Jau standarta aprīkojumā "RS 245" iegūs adaptīvos amortizatorus, 19 collu riteņus, multimediju sistēmu ar 9,2 collu ekrānu, viedtālruņa bezvadu uzlādes sistēmu, diožu lukturus, kā arī adaptīvo kruīza kontroli.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!