Foto: LETA

Rīgā šovasar sāksies ekskluzīvo automašīnu rallijs "Gumball 3000", kurā piedalīsies 150 automašīnas, preses konferencē pastāstīja "Gumball 3000" dibinātājs Maksimilians Kūpers.

Rallijs Rīgā sāksies 1. jūlijā un 2. jūlijā. Pēc tam tas brauks caur 11 valstīm. Rallija dibinātājs pauda, ka pasākumā piedalīsies 150 automašīnas, un tā kā rallijam līdzi seko arī mediji un atbalstītāji, tad kopā tajā piedalīsies aptuveni 500 dalībnieki.

Rallija dibinātājs uzsvēra, ka rallijs gadu gaitā ir mainījis. Ja sākotnēji tas bija paredzēts tikai dalībniekiem, tad tagad tas ir domāts arī sabiedrībai. Rallijā piedalās daudz slavenības, tai skaitā mūziķi, sportisti, aktieri, dīdžeji un politiķi.

Jautāts, kāpēc rallija atklāšanai izvēlēta tieši Rīga, Kūpers norādīja, ka rallijs 2013. gadā brauca cauri Rīgai un pilsēta patika gan dalībniekiem, gan viņam pašam. Viņš arī piebilda, ka rallijā viens maršruts nekad nav veikts divreiz, tāpēc katru reizi ir jāmeklē kas jauns.

"Live Riga" valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča pauda, ka rallijs ir labs veids kā popularizēt tūrismu un Rīgas vārdu pasaulē, jo tam seko līdzi miljoniem cilvēku.

Viņš arī pauda, ka Rīgas budžetā rallijam ir atvēlēti 50 000 eiro, par kuriem reklamēs pilsētu.

Fotogalerija no 2013. gada "Gumball 3000" piestāšanas Rīgā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!