Foto: Publicitātes foto
Dienvidkorejas autoražotājs KIA pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējis "Stinger" modeli, ko kompānija pozicionē kā visjaudīgāko spēkratu savā vēsturē.

"KIA Stinger" būs pieejams ar kādu no benzīna dzinējiem – divu litru turbopūtes četrcilindru agregātu, kas attīsta 255 zirgspēku jaudu, vai 3,3 litru V6 biturbo motoru, kas attīsta 365 ZS.

Abi dzinēji tiek sajūgti ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Versijā ar V6 motoru dienvidkorejiešu spēkrats no vietas līdz 100 km/h paātrinās 5,1 sekundē un maksimāli sasniedz 270 km/h.

Savukārt Eiropas versijā "KIA Stinger" vēl iegūs arī dīzeļdzinēju – 2,2 litru agregātu ar 200 ZS, kas no līdz 100 km/h šo spēkratu paātrinās 8,5 sekundēs un ļaus tam maksimāli sasniegt 250 km/h.

"KIA Stinger" izstrādāts uz aizmugurējo riteņu piedziņas platformas. Tāpat automobilim ir adaptīvie amortizatori un mainīgas pretestības stūres sistēma.

Klienti varēs "KIA Stinger" izvēlēties kā ar aizmugurējo, tā visu riteņu piedziņu. Turklāt aizmugurējo riteņu piedziņas versijā automobilim būs pašbloķējošais diferenciālis.

Par papildu samaksu jaudīgākajai "KIA Stinger" versijai būs pieejamas arī "Brembo" bremzes. Tāpat spēkratu varēs aprīkot ar dažādām modernām elektroniskajām sistēmām, tostarp adaptīvo kruīza kontroli, automātisko ekstrēmās bremzēšanas sistēmu u.c.

Tirdzniecībā "KIA Stinger" nonāks līdz gada beigām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!