Foto: Publicitātes foto
Latvijas ātrākais autošosejas braucējs Haralds Šlēgelmilhs piektdien divas reizes bija trešais "Lamborghini Blancpain Super Trofeo" (LBST) Eiropas seriāla noslēdzošajā sestajā posmā, kas norisinājās Valensijas trasē, Spānijā.

Sacensību pirmajā braucienā Šlēgelmilhs 15 sekundes zaudēja kopvērtējuma līderim Denisam Lindam no Dānijas. Pēc brauciena latviešu autosportists atzina, ka sākuma daļā viņam nedaudz patraucējis viens no konkurentiem. "Savukārt beigu daļā jau biju uzņēmis vienmērīgu tempu un labu ritmu, ko izdevās noturēt līdz finišam. Uz otro braucienu jāmēģina būt ātrākiem - pamainīsim pāris nianses regulējumos," Šlēgelmilha teikto citēja viņa pārstāvji.

Savukārt otrajā braucienā Šlēgelmilhs no uzvaru guvušā itāļa Lorisa Spinelli atpalika par 14 sekundēm.

LBST Eiropas seriāla kopvērtējumā Šlēgelmilhs palika otrais, zaudējot tikai Lindam, kurš pēdējā posmā spēja nosargāt pārsvaru pār latvieti.

Savukārt sestdien un svētdien, 3. un 4. decembrī, uz starta izies visi LBST braucēji, lai divos pasaules fināla braucienos noskaidrotu ātrākos pilotus katrā klasē. Šlēgelmilhs startēs kopā ar Eiropas, ASV un Āzijas PRO un PRO-AM pilotiem. Pasaules fināls sestdien sāksies ar kvalifikācijas braucieniem plkst. 12.40, kam sekos pirmais brauciens plkst. 16.30. Savukārt otrais brauciens paredzēts svētdien no plkst. 15.

Sacensību braucieniem tiešraidē ir iespējams sekot līdzi "Motors TV" un internetā – "Lamborghini" kanālā "YouTube" portālā.

Šogad Haralds Šlēgelmilhs LBST čempionāta PRO ieskaitē ir izcīnījis pirmo vietu Nurburgringā, otro vietu Nirburburgringā, Pola Rikāra un Spa Francorchamps, un trešo vietu Pola Rikāra, Spa Francorchamps un Moncas trasēs.

Pērn LBST pasaules finālā, kas norisinājās ASV, Sebringas trasē, Šlēgelmilhs ar fenomenālu braucienu un stratēģiju izcīnīja uzvaru otrajā Eiropas ieskaites braucienā, savukārt pasaules fināla braucienos PRO-AM ieskaitē kopā ar komandas biedru Šotu Abhazavu pirmajā braucienā izcīnīja piekto vietu, bet otrajā braucienā nefinišēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!